Duza spalare parbriz - cum o desfundam?

Duza spalare parbriz - cum o desfundam?

Duzele imprastie apa pe parbriz si acest lucru permite soferului sa curete parbrizul de praf, noroi, zapada etc. Aceste duze pot fi reglate daca esueaza sau inceteaza a mai functiona.

Duzele de apa ale stergatoarelor sunt o caracteristica de siguranta importanta a masinii. Duzele imprastie apa pe parbriz pentru a fi curatat. In timp, aceste duze vor trebui reglate daca incep sa ratez parbrizul sau sa imprastie apa peste masina.

In alte cazuri, duzele pot esua sau inceta a mai functiona. Reglarea lor va readuce functionarea corecta a duzelor.

Acest articol acopera modul simplu prin care se pot regla duzele de apa ale stergatoarelor de parbriz, chiar de catre dumneavoastra.

 

Materiale necesare

  • Ac de cusut;

Nota: Vei avea nevoie de un prieten sa te ajute sa testezi modul de imprastiere a apei pe parbriz.

 

Pasul 1: Testeaza modelul de imprastiere a apei pe parbriz. Primul pas este sa testezi functionalitatea sistemului de spalare a parbrizului. Daca este imprastiat lichid, atunci functioneaza corect. Daca nu imprastie apa, va trebui sa urmezi pasii de mai jos.

Daca s-a confirmat ca duza imprastie lichid, fa-ti timp si noteaza modul de imprastiere. Ar fi mai simplu ca altcineva sa porneasca sistemul din masina, pentru ca tu sa observi modul din afara vehicului.

 

Citeste si despre: cat de des trebuie spalata masina

 

 

Pasul 2: Regleaza modelul de imprastiere a apei. Apoi, localizeaza duzele. La cele mai multe vehicule, duzele sunt pe capota, langa parbriz.

La alte masini, duzele ar putea fi sub marginea capotei, langa parbriz.

Pasul 3: Regleaza duzele folosind acul. Uita-te atent la duze. Vei vedea doua gauri aflate pe corpul duzelor. Lichidul de spalare iese prin aceste gauri.

Folosind acul, incearca usor sa-l introduci in gaura. Acul ar trebui sa intre fara probleme si nu ar trebui sa-l fortezi. Cu acul introdus, manevreaza usor duza spre directia unde ar trebui reglat. Nu ar trebui sa-l muti prea mult.

Repeta procesul la toate duzele care au nevoie de reglare.

Pasul 4: Verifica jetul. Pune-ti ajutorul sa stropeasca din nou parbrizul. Verifica jetul si asigura-te ca loveste parbrizul in pozitia corecta.

S-ar putea sa fie nevoie sa reglezi duzele de cateva ori pana vei obtine rezultatul dorit.

Reglarea duzelor de apa ale stergatoarelor de parbriz poate fi o rezolvare simpla pentru refacerea functionalitatii stergatoarelor. Realizarea acestui proces la intervale regulate te ajuta sa eviti neplacerile atunci cand vrei sa folosesti stergatorul de parbriz.

Daca suspectezi o problema cu stergatoarele de parbriz, profesionistii nostri pot realiza o inspectie a sistemului de spalare si o diagnoza a problemei. Daca in orice moment te simti inconfortabil sa realizezi aceasta reparatie de unul singur, cheama un mecanic care sa regleze jeturile stergatoarelor de parbriz pentru tine.

 

 

Citeste si despre: sunt obligatorii stergatoarele spate

 

 

 

Sursa foto: autotrainingcentre.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0253

Cod eroare OBD2 P0253

Acest cod se refera la eroarea controlerului de combustibil al pompei de injectie - controlerul A - presiune slaba.

Cod eroare OBD2 P0118

Cod eroare OBD2 P0118

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului ECT – nivel ridicat.

Cod eroare OBD2 P0293

Cod eroare OBD2 P0293

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 11 - variatii de tensiune.

Caseta directie: Ce este si ce face?

Caseta directie: Ce este si ce face?

Afla de la noi care sunt simptomele unei casete de directie pe cale sa cedeze si cum sa rezolvi problema unei casete de directie defecte.