Pompa combustibil: Ce este si ce face?

Pompa combustibil: Ce este si ce face?

Cum functioneaza pompa de combustibil?  Toate motoarele cu combustie interna se bazeaza pe un combustibil pentru a pune motorul in miscare. Acest combustibil este depozitat intr-un rezervor si pompa trimite combustibilul din rezervor catre motor, dar cum?

Pompa de combustibil este scufundata in interiorul rezervorului si sta in interiorul unui ansamblu. Acest ansamblu lasa sa intre benzina doar in capatul pompei. Pompa are rolul de a absorbi benzina/motorina din rezervor si de a o trimite pe conductele de legatura cu carburatorul, rampa injectoarelor sau la bateria de filtre.

Exista mai multe pompe de combustibil: cu diafragma, cu piston, pompe electrice submersibile sau pompe antrenate pneumatic.

Revenind la pompa noastra submersibila, ea are un conector localizat aproape de partea superioara a rezervorului, care alimenteaza pompa electric si transmite informatii de la ea si catre ea.

Tot in ansamblul pompei gasim flotorul, care este conectat la pompa de combustibil si care transmite calculatorului de bord nivelul de combustibil din rezervor.

Pompele de combustibil au in apropierea lor si filtre de combustibil, care retin impuritatile din rezervor. La benzina, filtrul este montat langa rezervor. 

Citeste si despre: tu cu ce combustibil alimentezi

Sursa foto: unevoiture.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pozitiei arborelui cu came - zona "B", bancul 2 - tensiune ridicata.

Acest cod se refera eroarea circuitului senzorului transmisiei - tensiunea de intrare ridicata.

Atunci cand ralantiul masinii este dur, masina accelereaza in suturi si check-engine-ul se aprinde in bord, poti sa ai o problema cu clapeta de acceleratie a masinii.

Cum se comporta masina cand filtrul de aer este infundat? Cel mai bine este sa il verifici cand faci revizia masinii si daca este cazul sa il schimbi atunci

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.