Scaune incalzite si ventilate

Scaune incalzite si ventilate

Producatorii auto se gandesc la tot felul de variante atunci cand vine vorba de tehnologie inovatoare pentru vehiculele lor. In masinile traditionale, exista guri de aerisire incorporate in bordul frontal al masinii, care baga aer rece sau cald.

Acest lucru ajuta la controlul temperaturii din cabina. Singurul dezavantaj este ca poate dura prea mult pentru a ajunge la temperatura dorita. In plus, pasagerii din spate nu se vor simti la fel de bine ca soferul si ca pasagerul din fata.

Acum exista scaune auto cu reglaj climatic. In principiu, aceste scaune permite aerului rece sau cald sa treaca prin materialul acestora.

In felul acesta, persoana care sta pe scaun va simti aerul conditionat direct pe corpul sau. Acest lucru ii va ajuta sa se incalzeasca sau sa se racoreasca mult mai repede. Scaunele incalzite si ventilate pot fi atat in fata cat si in spate.

Citeste si despre: cum functioneaza incalzirea in parbriz sau in luneta

Caracteristicile principale ale scaunelor auto cu incalzire si ventilatie

Aceasta tehnologie ofera posibilitatea de a seta temperatura scaunului auto. La unele modele, scaunele vor avea chiar si propriul sistem de aer conditionat si de incalzire.

Cu toate acestea, efectul de incalzire sau racire depinde de anumite caracteristici ale sistemului de climatizare a scaunelor auto. In continuare va vom prezenta 2 caracteristici.

Scaune auto perforate

Tapiteria traditionala a scaunelor auto include piele, poliester, nailon si vinilin. Aceste materiale pot fi moi, dar nu permit aerului sa treaca prin ele. Din acest motiv scaunele auto cu climatizare folosesc materiale perforate.

Exista, de asemenea, perne speciale in interiorul scaunelor pentru a oferi confort. Perforarea materialului permite aerului din interiorul scaunului sa treaca prin aceste gauri mici.

Ventilatoarele scaunelor auto

Interiorul scaunelor auto climatizate, are ventilatoare incorporate. Aceste ventilatoare sunt responsabile pentru circularea aerului din scaunele auto. De exemplu, cand setati temperatura scaunului sa fie mai scazuta, ventilatoarele se vor invarti mai repede, astfel incat aerul rece sa treaca prin perforatiile scaunului.

Exista modele de masini care au doar incalzire in scaune, acestea sunt mai ieftine decat cele care au si ventilatie.

Citeste si despre: cum sa folosesti vara aerul conditionat al masinii

Sursa foto: autobytel.com, youtube.com, mbworld.com

Articole similare

Cele mai frecvente semne de defectiune la nivelul unui senzor de presiune a aerului din admisie includ un consum crescut de carburant, lipsa puterii.

Butucul rotii este singura parte a autoturismului care tine roata si de aceea este foarte important sa te asiguri ca rotile sunt montate corespunzator.

In continuare, iti vom spune tot ce trebuie sa stii despre instalatiile GPL, inainte sa iti montezi una pe masina ta.

Acest cod se refera la eroarea circuitului intrerupatorului de frana al pilotului automat - zona A.