Sfaturi de prevenire a accidentelor

Sfaturi de prevenire a accidentelor

Nimeni nu va dori sa fie implicat intr-un accident auto. Nu doar ca va poate costa multi bani daca v-ati deteriorat masina dar viata dumneavoastra poate fi pusa in pericol.

Cele mai multe accidente auto pot fi prevenite daca persoana vinovata ar respecta regulile de baza ale condusului. Exista foarte mare ignoranta cand vine vorba despre regulile din trafic, in special in randul tinerilor, ei trebuie sa invete ca ignoranta lor poate avea consecinte devastatoare pentru ei cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Citeste si despre: reparatii la masina pentru prevenirea accidentelor

7 posibile cauze ale accidentelor auto

Pentru a evita implicarea intr-un accident auto, ar trebui sa intelegeti care sunt cauzele principale ale accidentelor auto. Astfel, puteti evita accidentele si puteti deveni precaut fata de ceilalti participanti la trafic.

Nu exista nici o modalitate sigura de a evita 100% accidentele, dar cu siguranta puteti reduce sansa de a suferi un accident. In continuare va vom prezenta care sunt principalele cauze ale accidentelor auto.

 

Viteza mare

Principala cauza a accidentelor este nerespectarea limitei de viteza. Din mai multe motive, unii oameni se grabesc si prefera sa conduca cu peste 50 km/h mai mult decat limita legala admisa. Acest lucru poate provoca cu usurinta un accident.

Neatentia

Smartphone-urile, dispozitivele GPS si alte produse electronice au acaparat vietile celor mai multi oameni. Cea mai proasta parte este ca aceste aparate sunt amplasate si in interiorul vehiculelor, din cauza asta oamenii sunt distrasi in momentul cand conduc. Daca soferul nu este atent la drum, acest lucru va creste sansele unui accident. Nu mai utilizati dispozitive electronice in timp ce conduceti.

Vreme nefavorabila

Cand exista conditii meteorologice nefavorabile, cand ploua sau ninge, va poate limita capacitatea de a vedea prin parbriz. Cu cat vedeti mai putin, cu atat riscul unui accident creste.

Alcoolul

Unii oameni se pare ca nu vor invata niciodata cat de periculos este sa va urcati baut la volan. Unii oameni beau in timp ce conduc sau consuma alcool la un bar dupa care se urca la volanul masinii. Acest lucru va afecta judecata soferului cat si reflexele acestuia sporind astfel sansele unui accident.

Condusul pe timpul noptii

Intunericul noptii va creste sansele unui accident, pentru ca nu puteti vedea atat de clar ca in timpul zilei. Chiar daca aveti faruri, ele nu produc acelasi fel de lumina pentru mediul inconjurator pe care o produce soarele.

Trecerea pe rosu

Multi soferi cand vad culoarea galbena a semaforului, accelereaza masina pentru a trece inainte ca semaforul sa se faca rosu. Uneori soferii sunt prea departe pentru a face asta si mai trec si pe rosu. In orice caz, daca treceti pe rosu, sansele sa faceti un accident vor fi mai mari.

Oboseala

Oboseala soferului devine un lucru foarte comun. Oamenii care lucreaza foarte multe ore, beau multa cafea si dorm mai putin. Acest lucru ii va face sa fie obositi, cateodata abia mai pot sa-si tina ochii deschisi. Daca conduceti cu o stare de oboseala avansata, poate fi la fel de rau ca si atunci cand ati consumat alcool, deoarece judecata dumneavoasta va avea de suferit.

 

Sfaturi de prevenire a accidentelor

Daca doriti sa nu fiti implicat intr-un accident, incercati sa evitati cauzele de mai sus si sa fiti un sofer mai responsabil. Acest lucru inseamna sa respectati indicatiile rutiere si sa faceti din siguranta dumneavoastra o prioritate.

Nu mai stati cu ochii in telefon, conduceti cu viteza legala, purtati ochelari de vedere daca aveti nevoie si odihniti-va pentru a nu fi obositi. Bineinteles, nu consumati alcool si nu treceti pe rosu la semafor. Daca este noapte, conduceti mai incet si fiti atenti la drum. 

Daca faceti aceste lucruri veti reduce sansele unui accident auto.

Citeste si despre: sfaturi de urmat inainte de a pleca la drum lung

Sursa foto: mirror.co.uk, habbaspilaw.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - defectiunea circuitului senzorului de curatare - performanta slaba.

Afla de la noi care sunt simptomele unei casete de directie pe cale sa cedeze si cum sa rezolvi problema unei casete de directie defecte.

Versiunea 1.6L a familiei de motoare Gamma are urmatoarele versiuni - G4FA, G4FC, G4FD, G4FG si G4FJ.

Fiecare masina are nevoie de schimburi de ulei si de revizii. Uleiul este esential pentru lubrifierea si racirea componentelor metalice ale motorului.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.