Cum extindem durata de viata a bateriei?

Bateria este o componenta vitala a oricarei masini. Cand rotiti cheia in contact, bateria trimite un curent electric la sistemul de aprindere care ajuta la pornirea motorului.

Dupa aceea, alternatorul va furniza energie electrica componentelor vehiculului cand masina este pornita. Daca alternatorul este defect, bateria va actiona si alimenta vehiculul cu energie electrica. Singura problema este ca bateria se va descarca foarte repede.

 

Citeste si despre: cum sa cureti o baterie auto

 

 

5 sfaturi pentru pastrarea duratei de viata a bateriei

 

 

Producatorii de masini si magazinele auto se contrazic in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Producatorii spun ca durata de viata a bateriei este de 5 ani, in timp ce magazinele auto spun ca durata de viata a bateriei este de 3 ani. Care este raspunsul real?

 

Pentru a obtine cea mai lunga durata de viata a bateriei, exista anumite lucruri pe care le puteti face. Sunt lucruri pe care le poate face orice sofer, fara a merge la un service.

In continuare va vom prezenta cateva sfaturi pentru a lungi durata de viata a bateriei.

 

 

Fixati bine bateria

 

Bateria trebuie fixata bine inainte de a porni masina. In caz contrar, bateria va vibra si se va misca, ceea ce ar putea provoca deteriorarea componentelor sistemului electric.

 

 

Limitati utilizarea accesoriilor

 

Masinile moderne au foarte multe accesorii in dotare, cum ar fi cd-player-ul, aparatul de aer conditionat, dvd-uri, porturi usb etc. Evitati utilizarea multor accesorii simultan deoarece acest lucru va reduce considerabil durata de viata a bateriei.

 

Citeste si despre: masina nu porneste din cauza bateriei sau alternatorului

 

 

Evitati calatoriile scurte

 

Este mai bine sa conduceti vehiculul pentru perioade mai lungi de timp. Daca conduceti in oras frecvent sau faceti drumuri scurte des, atunci bateria nu va putea sa se incarce complet. Astfel bateria nu va avea o viata indelungata.

 

 

Testati bateria

 

Un tester de baterii auto este esential atunci cand incercati sa pastrati durata de viata a bateriei. Acest tester va determina nivelul tensiunii de iesire a bateriei auto. Astfel veti afla cand aveti nevoie de o baterie noua.

 

 

Curatati bornele

 

Coroziunea se va forma pe bornele bateriei dupa un timp. De aceea ar trebui sa curatati bornele bateriei destul de des.

 

Se amesteca apa cu bicarbonat de sodiu si se inmoaie o periuta de dinti. Folositi periuta de dinti pentru a curata bornele bateriei.

Dupa ce le-ati curatat puteti sa folositi apa rece pentru a le clati, utilizati un prosop sau o carpa curata pentru a le usca. Acest lucru va duce extinderea duratei de viata a bateriei.

 

Citeste si despre: cum se incarca o baterie auto

 

 

 

Sursa foto: groupon.ae, carfromjapan.com

 

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate