Cum sa alegeti un dispozitiv antifurt pentru masina dumneavoastra?

Cum sa alegeti un dispozitiv antifurt pentru masina dumneavoastra?

In functie de locul in care locuiti, un dispozitiv antifurt va poate oferi un plus de liniste cand vine vorba de siguranta masinii dumneavoastra. De asemenea, ar putea sa scada rata asigurarii, iar asta reprezinta un bonus.

Cu asa multe produse pe piata, alegerea celui mai potrivit dispozitiv antifurt poate fi dificila. Doar tinand cont de cateva aspecte, acest proces poate deveni mai usor.

 

Tipuri de dispozitive antifurt

Produsele incluse in categoria dispozitivelor antifurt pot avea o gama larga de caracteristici si scopuri. Unele dezactiveaza masina, in timp ce altele ofera o protectie mai ridicata.

Unele dintre dispozitive chiar va permit urmarirea vehiculului in cazul furtului (gps). Mai jos gastiti tipurile de dispozitive antifurt si ce au fost ele proiectate sa faca. Aceasta lista va va ajuta sa intelegeti care sunt optiunile astfel incat sa faceti alegerea potrivita in functie de vehiculul dumneavoastra.

 

Citeste si despre: cinci metode eficiente de a va proteja impotriva furtului auto

Blocarea volanului

Acest dispozitiv este amplasat pe volan pentru a-l bloca. Masina nu poate fi condusa fara a fi dat jos dispozitivul. O versiune cunoscuta este The Club.

Dispozitivul se monteaza pe interiorul volanului, apoi se extinde si i se blocheza manerele de o parte sau alta, in jurul interiorului volanului. Lungimea dispozitivului nu permite rotirea completa a volanului.

 

Blocajul capotei

Aceast dispozitiv are rolul de a preveni deschiderea capotei, impiedicandu-i pe hoti sa fure bateria si alte parti ale masinii. Acestea sunt asemanatoare cu acele pe care le gasim pe asa zisele "super masini"(super cars) sau pe "masinile cu muschi"(muscle cars).

Principala diferenta consta in faptul ca incuietorile de capota se fixeaza pe loc, fiind nevoie de o cheie pentru a le deschide. Desi blocarea capotei nu il va opri pe hot sa fure masina, il va impiedica sa ia componentele valoroase ale motorului.

 

 

Blocarea anvelopei

Dispozitivul se monteaza pe anvelopa pentru a preveni deplasarea autoturismului si trebuie scos inainte de a porni la drum.

Acest tip de blocaj, desi este folosit de obicei de politie sau firmele care va vor amenda pentru o parcare intr-un loc gresit sau pentru neplata parcarii, poate fi folosit si ca dispozitiv antifurt. Hotii nu vor putea conduce o masina cu blocaj pe anvelopa.

 

Imobilizare electronica

Multe dintre masinile de azi includ acest sistem care se activeaza cu cheia masinii. Aceasta transmite semnale la aprinderea motorului pentru a impiedica pornirea autovehiculului fara cheie.Sistemul de alimentare cu combustibil se blocheaza, iar motorul nu porneste.

Se numeste RFID sau identificare prin radiofrecventa. Aceasta tehnologie utilizeaza un camp electromagnetic pentru a identifica si urmari cheile contrafacute care contin cipul RFID pentru acel vehicul. Fara cipul RFID adecvat, masina nu poate porni.

 

Comutatorul de tip KILL

Acesta este conceput pentru a opri sistemul electric al masinii. Acest dispozitiv se activeaza atunci cand masina este inchisa. Pentru deblocare se vor efectua o serie de actiuni prestabilite.

Kiturile Kill includ un mini-comutator, firul de legatura si instructiunile de instalare. Comutatorul propriu-zis are aproximativ 1,2 inci lungime și 1,4 inci latime, astfel incat poate fi ascuns in zona scaunului din fata. Un hot nu va putea porni masina fara cheie si nici prin incercarea de a dezactiveza alarma masinii.

Sfat: Comutatorul de tip KILL nu necesita cunostinte despre masini. El poate fi montat sub scaun sau in orice alt loc ferit.

 

Alarma auto

Aceste sisteme sunt adesea activate atunci cand au loc anumite activitati, cum ar fi atunci cand cineva sparge geamul autovehiculului sau incearca sa deschida portiera fara cheie sau intra in perimetrul vehiculului, de obicei atingand masina.

Multe dintre alarme vin cu autocolante pe care le puteti lipi pe geamuri pentru a-i descuraja pe hoti.

 

Citeste si despre: de ce se declanseaza fara motiv alarma masinii

Alegerea celui mai bun sistem

Atunci cand selectati sistemul antifurt pentru masina dumneavoastra, trebuie sa luati in considerare cativa factori. Acestia sunt:

  1. Bugetul;

  2. Siguranta casei sau a zonei in care munciti;

  3. Tipul de masina pe care o conduceti.

Cat sunteti dispus sa cheltuiti?

Unele sisteme de antifurt costa doar cateva zeci de lei, in timp ce altele cateva mii. Cea mai buna optiune ar fi sa cumparati cel mai scump dispozitiv sau sistem antifurt pe care vi-l puteti permite.

 

Unde locuiti?

Zona casei sau a locului de munca vor determina de cata protectie aveti nevoie. Daca petreceti cel mai mult timp intr-o zona cu criminalitate ridicata, un dispozitiv antifurt mai avansat ar putea fi o optiune mai buna.

 

Ce model de masina conduceti?

In functie de unde locuiti, unele masini au o rata de furt mai mare. Unii hoti prefera modele mai noi pentru pretul si aspectul lor, in timp ce altii fura modelele mai vechi, deoarece sunt mai usor de demontat pentru piese.

Sfat: Luati in considerare modul in care dispozitivul antifurt va v-a afecta timpul atunci cand trebuie sa il scoateti sau sa-l dezactivati. Dispozitivele pe care le puteti elimina cu usurinta sunt cele mai bune daca intentionati sa vindeti vehiculul la un moment dat.

Protejarea masinii cu un dispozitiv antifurt poate impiedica furtul sau spargerea vehiculului. Aflati ce dispozitive sunt disponibile, astfel incat sa alegeti varianta cea mai buna pentru masina dumneavoastra. Daca aveti nevoie de ajutor cu un dispozitiv antifurt, contactati un mecanic pentru sfaturi sau instalare.

 

Citeste si despre: cum sporesc geamurile cu inchidere automata siguranta pasagerilor

 

 

Sursa foto: toyotaoforlando.com, medium.com, blog.unhaggle.com, quadratec.com, kickstarter.com, instructables.com, twelfthroundauto.com

Articole similare
Totul despre performanta AMG

Totul despre performanta AMG

Modelele AMG au un aspect mai agresiv, o performanta mult mai buna, o stabilitate excelenta, ele fiind cele mai scumpe modele de la Mercedes-Benz.

Tot ce trebuie sa stii despre franarea regenerativa

Tot ce trebuie sa stii despre franarea regenerativa

Poate ai auzit si pana acum de acest concept de franare regenerativa. Mai ales daca esti pasionat de motoare si curse cu masini.

Cod eroare OBD2 P0489

Cod eroare OBD2 P0489

Acest cod se refera la eroarea sistemului supapei EGR - zona "A" - tensiunea din circuit scazuta.

Ce inseamna BlueMotion?

Ce inseamna BlueMotion?

BlueMotion este o combinatie de tehnologii proiectate sa mareasca economia de combustibil si sa reduca emisiile de carbon.