Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC40

Sa ai timp sa il dedici mentenantei masinii tale este extrem de important in zilele noastre. In practica, lipsa de atentie duce la reparatii care puteau fi prevenite din timp. Ce trebuie sa faci? Incearca sa duci masina constant in service, atat pentru revizii dar si pentru controale de rutina. Daca nu vei face asta o sa cresti riscul de a detine o masina cu multe probleme tehnice, greu de condus si nesigura.

In acest articol o sa scriem despre unul dintre cei mai importanti si deloc de neglijat martor de bord. Vom scrie despre cum puteti citi erorile si mai ales cum puteti sterge martorul Check-Engine la Volvo XC40.

Ce inseamna cand se aprinde martorul Check-Engine la un Volvo XC40?

O sa incepem articolul cu semnificatia martorului. Martorul de bord galben sau portocaliu este cel mai temut si de multe ori, cand apare, ne gandim la cei mai rau pentru masina noastra. Martorii de bord apar sub diferite culori, cum ar fi, rosu, albastru, galben, albastru sau verde. Chek-Engine se va ilumina in 90% din cazuri cu culoare galbena.

Cand vrei sa pornesti masina si ii pui contactul  toti martorii se vor aprinde cateva secunde si dupa se vor stinge, astfel ECU face o verificare a tuturor sistemelor existente pe masina. Odata stinsi martorii inseamna ca sistemele sunt functionale. Daca un martor ramane aprins dupa ce ai pornit motorul inseamna ca a aparut o problema si astfel ECu te anunta sa investighezi mai departe.

De ce se aprinde martorul Check-Engine la Volvo XC40?

Mai jos o sa scriem despre cum sa diagnosticam problemele la Volvo XC40 atunci cand martorul check-engine se aprinde in bord. Martorul Check-Engine poate sa licare intermitent sau doar sa stea aprins tot timpul. In acest articol o sa vorbim despre ambele variante.

In mod general, martorul check-engine anunta o problema care tine de motorul masinii (de aici si numele), fie ca vorbim de o problema serioasa cum ar fi un injector defect fie ca vorbim despre un simplu senzor ars care nu mai citeste datele si ecu identifica o problema cu el.

Check-Engine iti spune ca masina nu mai functioneaza cum trebuie. El se poate aprinde daca masina nu mai face amestecul aer-combustibil cum trebuie, daca un senzor se arde si nu mai trimite informatii, daca cutia are probleme importante, cum ar fi mecatronic defect, etc.

Principalele motive pentru care se aprinde martorul Check-Engine la Volvo XC40:

Martorul Check-Engine va sta aprins tot timpul. Cel mai important lucru de tinut minte este ca daca martorul Check-Engine sta tot timpul aprins trebuie sa ajungeti cat mai repede la un mecanic sau la un prieten care are un tester obd2. Cel mai bine ar fi sa aveti si dumneavoastra acasa un tester pe care sa il folositi ori de cate ori aveti nevoie. Dupa cum am spus, erorile pot fi minore sau foarte importante, ele se pot referi la un senzor ars sau poate chiar la un cilindru care da rateruri si e pe cale sa sparga blocul motor. 

Atunci cand Check-Engine se aprinde in bord problemele sunt permanente si se pot referi la un senzor care nu mai functioneaza si nu trimite date, un senzor de temperatura, fie bank 1 fie 2, supapa EGR, sonda lambda. In general motorul va pierde din putere si Volvo XC40 va intra in modul limp, modul prin care el va limita functiile motorului pentru a il proteja.

Martorul Check-engine licare la Volvo XC40:

Se poate intampla si ca martorul check-engine sa licare. De data asta, problema este mult mai serioasa si nu ar trebui deloc neglijata. Un martor check-engine care licare te anunta ca problema este una serioasa si care trebuie remediata cat mai repede posibil. Noi iti recomandam sa opresti masina cat mai repede sau sa ajungi imediat la mecanic. Cand Check-Engine licare la Volvo XC40 te anunta ca are o problema serioasa la sistemul de aprindere, injectie sau sistemul de control al emisiilor.

Cum sa stergi martorul Check-Engine la Volvo XC40?

La final, ca sa inchidem articolul, vom discuta despre subiectul principal si anume cum se poate sterge martorul Check-Engine. Trebuie sa intelegeti ca doar stergerea lui fara rezolvarea problemei care l-a aprins in primul rand este o actiune egala cu zero. Cel mai important este sa gasiti cauza care a dus la iluminarea martorului, pentru ca daca problema persista, martorul va sta in continuare aprins si exista riscul sa distrugi masina. Trebuie sa intelegi ca problema nu este ca martorul este deranjant in bord ci ca prezenta lui acolo anunta o problema care poate strica motorul sau transmisia masinii.

Mai jos veti gasi detalii despre procesul prin care puteti stinge martorul Check-Engine la Volvo XC40.

Stinge martorul Check-Engine la Volvo XC40: repara problemele

Cum am spus si mai sus, inainte de a sterge martorul check-engine, primul pas este acela de a afla care este problema si inlocuirea piesei care o genereaza. In functie de cum se comporta masinia, problema care  poate fi una minora sau una foarte grava care necesita atentie imediata. 

De ce ai nevoie pentru a sterge martorul Check-Engine la un Volvo XC40?

Vei avea nevoie de tester original sau de unul multimarca cu update-urile facute la timp, in niciun caz de un tester fake sau unul care nu suporta marca masinii dumneavoastra. Dupa ce ai facut rost de testerul OBD, foloseste-l pentru a citi fiecare cod de eroare.

Poti folosi si documentatii tehnice pentru masina ta pentru a afla care sunt problemele in functie de codurile de eroare aparute pe tester si procesul detaliat pentru inlaturarea lor. De asemenea, poti cauta la noi pe site semnificatia codului de eroare.

Cum ai gasit de la ce apare problema, si inainte de a sterge eroarea Check-Engine la Volvo XC40, este imperios sa repari sau sa inlocuiesti piesa defecta.

Sterge sau stinge martorul Check-Engine la Volvo XC40:

Felicitari. Tocmai ai aflat care este problema masinii. Acum va fi posibil sa stergeti sau sa stingeti martorul check-engine al masinii. Am scris si mai sus ca pentru asta o sa aveti nevoie de un tester OBD2 profesional sau multimarca.

Folosind testerul vei putea elimina eroarea stocata de ECU. Acum problema s-a inlaturat fizic si testerul o va inlatura si din memoria masinii. Ai reusit sa rezolvi problema. Daca nu detii un tester sau nu ai mari cunostinte de mecanica, iti recomandam sa duci masina la un mecanic care te poate ajuta sa stergi martorul Check-Engine la Volvo XC40.

Articole similare
Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC60

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC60

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC60. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S40

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo S40. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V40

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V40

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V40. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC90

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo XC90

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo XC90. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo C70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo C70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo C70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo S70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo S70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V60

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V60

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V60. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V70

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V70

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V70. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Cum sa stergi martorul check-engine la Volvo V90

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Volvo V90. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Martorul de frana sta aprins la Volvo XC40, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Volvo XC40, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Volvo XC40.

Martor EPC aprins la Volvo XC40

Martor EPC aprins la Volvo XC40

Afla in acest articol ce se intampla si ce trebuie sa faci cand martorul EPC ramane aprins la Volvo XC40!

Volvo XC40 scoate fum negru?

Volvo XC40 scoate fum negru?

In articolul de fata vom scrie de ce evacueaza Volvo XC40 fum negru si ce piese pot genera fumul.

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC40?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Volvo XC40?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Volvo XC40. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Martor ABS aprins la Volvo XC40, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo XC40, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Volvo XC40, ce e de facut?

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC40

S-a oprit motorul in mers la Volvo XC40

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Volvo XC40.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo XC40?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Volvo XC40?

Pentru ca am primit foarte multe intrebari despre verificarea si completarea lichidului de frana la Volvo XC40, am adunat in acest material toate informatiile.

Cum sa dai janta jos la Volvo XC40

Cum sa dai janta jos la Volvo XC40

Fie ca ai nevoie sa rezolvi o pana sau vrei sa inlocuiesti anvelopele masinii, acest articol te va ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie.

Volvo XC40 scoate fum alb?

Volvo XC40 scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Volvo XC40.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC40?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Volvo XC40?

Daca ti-ai achizitionat Volvo XC40 si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Volan blocat la Volvo XC40, ce pot sa fac?

Volan blocat la Volvo XC40, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Volvo XC40 si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo XC40

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Volvo XC40

Hai sa vedem care sunt cele mai intalnite probleme la functionarea martorului de la centura de siguranta la Volvo XC40 si ce solutii ai pentru fiecare in parte!

Schimb ulei Volvo XC40 - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Volvo XC40 - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Volvo XC40 si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Stage 1 Volvo XC40 - Pret si date chiptuning

Stage 1 Volvo XC40 - Pret si date chiptuning

Ti-ai cumparat sau ai de mult Volvo XC40 si vrei sa ii maresti puterea din soft? Ai nimerit fix unde trebuie.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A1

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A1

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A1. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A3

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A3

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A3. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A6

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A6

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A6. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q5

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q5

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q5. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q7

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q7

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q7. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi