Despre diferitele tipuri de ulei de motor sintetic

Despre diferitele tipuri de ulei de motor sintetic

Uleiurile de motor sintetice, dupa cum probabil bine stiti, au performante mult superioare celor clasice. Cu siguranta nu ai cunostinte in detaliu despre calitatile lor si despre diferentele dintre acestea. Exista aceste diferente de performanta datorita felului in care sunt fabricate.

Sa aflam prima data ce inseamna "sintetic" si de ce se numeste asa. Inginerii ne ametesc cu cuvinte grele, producatorii le preiau, iar noi le folosim fara sa stim exact ce inseamna. 

Un ulei obisnuit are ca baza titeiul. Practic, moleculele de petrol prin compunerea si descompunerea lor creeaza compusi chimici artificiali si au ca produs de marca final un lichid cu proprietati specifice de lubrifiere.

Citeste si despre: care e diferenta intre uleiul auto mineral si cel sintetic

Angrenajele unui motor se folosesc de acest ulei pentru a putea functiona la capacitatea optima si cu performantele normale.

Astazi vom prezenta amestecul de ulei sintetic si uleiul sintetic complet. Chiar daca va par asemanatoare exista totusi diferente intre ele.

Primul este compus dintr-un amestec de ulei sintetic in combinatie cu uleiul obisnuit oferind astfel performante cu putin superioare uleiului obisnuit

In schimb, uleiul sintetic complet este compus doar sintetic si are in plus niste aditivi speciali care maresc performantele automobilului si durata de functionare a acestuia.

Acum, dupa ce am aflat aceste aspecte, ne putem intreba care sunt diferentele intre marcile de ulei sintetic. Nu este greu de aflat pentru ca fiecare producator are reteta proprie de ulei sintetic si aditivi, amestec ce duce la performante diferite.

Uleiul Mobil 1 este realizat pe baza unei formule proprii de ingineri specializati in acest domeniu care au reusit sa creeze un produs cu calitati superioare pentru eficienta protectiei motorului.

Inginerii, au remarcat faptul ca, proportia amestecului aditivilor are o importanta covarsitoare la finalul produsului si in timpul utilizarii. In functie de proportia amestecului se obtin uleiuri ce au calitati importante la o temperatura inalta, dar pierd din performante la o temperatura scazuta sau viceversa. Au incercat sa creeze un echilibru perfect intre aceste aspecte, pentru a oferi maximum de performanta.

Pana la urma ce alegi?

Ceea ce v-am spus mai sus. Alegeti un ulei sintetic echilibrat, care ofera performante in toate mediile si in toate anotimpurile. Nu renunta la calitate in dauna pretului pentru ca o protectie mai mare a motorului te va scuti in timp de cheltuieli mult mai mari.

Iar daca tot nu stii exact ce ulei sa achizitionezi, consulta cartea tehnica a automobilului, luati legatura cu mecanicul dumneavoastra si stabiliti impreuna in functie de particularitatile masinii si ale dumneavoastra care este cel mai indicat tip de ulei sintetic ce trebuie achizitionat si folosit.

Citeste si despre: cum interpretam corect codul uleiului de motor

Sursa foto: blog.amsoil.com, inoautocentres.co.uk

Articole similare

1GR-FE este un motor pe benzina de 4 litri V6 proiectat de Toyota pentru SUV-uri si pick-up-uri RWD / 4WD.

Acest cod se refera la eroarea senzorilor de pozitie ai arborelui cotit - Senzorul A.

Manoperele de intretinere periodica a masinii sunt necesare pentru a asigura o durata lunga de viata a masinii, dar si functionarea acesteia.

Acest cod se refera o intrare inalta a circuitului senzorului pentru compozitia combustibilului.

Cauti o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.