Durata de viata a bateriei masinii

Durata de viata a bateriei masinii

Durata de viata a bateriei masinii depinde de durata de incarcare si de reincarcare. Odata ce nu poate fi reincarcata, este moarta. Exista o serie de factori care va pot afecta bateria masinii, inclusiv umiditatea, temperatura si alti factori de mediu.

In cele din urma, bateria masinii va deveni corodata sau uzata si trebuie inlocuita. Cele mai multe baterii auto ar trebui sa reziste aproximativ sase ani daca sunt bine ingrijite.

Sa presupunem conditii perfecte. Nu exista temperaturi ridicate, umiditate excesiva, nimic altceva. In aceste conditii, probabil va asteptati ca durata de viata a bateriei masinii sa fie de aproximativ sase ani.

Daca doriti sa o mediati, totusi, va puteti astepta ca durata de viata a bateriei auto sa fie de doi pana la cinci ani. Daca locuiti intr-o zona unde clima este rece, durata de viata a bateriei automobilului va fi mai lunga. Climatele calde tind sa creasca daunele datorate sulfarii si pierderii de apa.

Citeste si despre: cum se incarca o baterie de masina

Bineinteles, ingrijirea adecvata a bateriei auto poate imbunatati considerabil durata de viata a bateriei auto si cel mai bun mod de a va asigura ca bateria masinii dureaza mult timp este sa va asigurati ca este intotdeauna complet incarcata.

Asta inseamna, ca ar trebui sa incercati sa nu lasati luminile aprinse sau sa lasati accesoriile conectate, ceea ce ar putea reduce durata de viata a bateriei auto. De asemenea, asigurati-va ca mecanicul va verifica bateria atunci cand mergeti la el pentru intretinerea obisnuita a autovehiculului. 

Durata de viata a bateriei va depinde de locul in care locuiti si de cat de bine va ocupati de baterie. Dar, in mod corespunzator ingrijit, ar trebui sa obtineti un numar de ani (de obicei cinci sau sase) de la bateria dumneavoastra, pentru o masina pe benzina sau diesel, daca detineti un hibrid sau o masina electrica, va puteti astepta sa obtineti o viata uimitoare de 8 ani a bateriei auto inainte de a va gandi sa o inlocuiti. Cand ajunge la acel moment, contactati un mecanic profesionist pentru a inlocui bateria veche si pentru a porni masina rapid.

Citeste si despre: poate sa inghete o baterie de masina

Sursa foto: groupon.ae

Articole similare
Asigurare auto expirata - ce risti daca conduci asa?

Asigurare auto expirata - ce risti daca conduci asa?

In Romania, aproximativ un sfert dintre masini circula fara asigurare RCA valabila. Unele dintre acestea au numere straine si le-a expirat asigurarea.

Cod eroare OBD2 P0480

Cod eroare OBD2 P0480

Acest cod se refera la eroarea circuitului ventilatorului de racire a motorului - ventilatorul 1.

Cod eroare OBD2 P0535

Cod eroare OBD2 P0535

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a evaporatorului a sistemului a/c.

Cod eroare OBD2 P0256

Cod eroare OBD2 P0256

Acest cod se refera la eroarea controlerului de combustibil al pompei de injectie - controlerul B.