Filtrul de aer curat, secretul unui motor curat si sanatos

Un motor curat va merge intotdeauna mai bine ca unul neintretinut si filtrul de aer este prima linie de atat impotriva reziduurilor din motor. Filtrul permite motorului sa traga doar aer curat, o componeta cheie a procesului de ardere.

Filtrul de aer eliminina posibilitatea reziduurilor si a prafului de a ajunge in camera de ardere si de a distruge eventual si motorul.

 

Cat de des trebuie sa schimb filtrul de aer?

In functie de marca masinii, poti schimba filtrul intre 30.000 - 60.000 de km. Cel mai sigur este sa citesti si sa afli aceste informatii din cartea masinii si sa afli exact. Daca masina ta merge intr-un mediu plin de praf, de exemplu o folosesti doar pe camp de tara, atunci trebuie schimbat mult mai des.

Starea filtrului de aer o poate verifica oricine, acesta este amplasat intr-un corp de plastic care are cateva clipsuri si 2-3 suruburi de desfacut pentru a ajunge la filtru.

Daca filtrul este plin de reziduuri, frunze, gaze, plin de praf si mai este si rupt schimba-l urgent. Daca totusi este doar un pic prafuit mai poti merge cu el fara probleme.

 

Cum poate afecta un filtru de aer motorul?

Un filtru rupt va permite reziduurilor sa ajunga in motor, reziduuri care se vor depune cu timpul in camera de ardere.

Un filtru care nu isi mai face treaba corespunzator va trimite mai putin aer motorului scazandu-i performantele si facandu-l sa consume mai mult combustibil.

 

Citeste si despre: ce filtru de aer sa aleg

 

 

Sursa foto: youtube.com

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa te autentifici.

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate