Filtrul de aer curat, secretul unui motor curat si sanatos

Filtrul de aer curat, secretul unui motor curat si sanatos

Un motor curat va merge intotdeauna mai bine ca unul neintretinut si filtrul de aer este prima linie de atat impotriva reziduurilor din motor. Filtrul permite motorului sa traga doar aer curat, o componeta cheie a procesului de ardere.

Filtrul de aer eliminina posibilitatea reziduurilor si a prafului de a ajunge in camera de ardere si de a distruge eventual si motorul.

Cat de des trebuie sa schimb filtrul de aer?

In functie de marca masinii, poti schimba filtrul intre 30.000 - 60.000 de km. Cel mai sigur este sa citesti si sa afli aceste informatii din cartea masinii si sa afli exact. Daca masina ta merge intr-un mediu plin de praf, de exemplu o folosesti doar pe camp de tara, atunci trebuie schimbat mult mai des.

Starea filtrului de aer o poate verifica oricine, acesta este amplasat intr-un corp de plastic care are cateva clipsuri si 2-3 suruburi de desfacut pentru a ajunge la filtru.

Daca filtrul este plin de reziduuri, frunze, gaze, plin de praf si mai este si rupt schimba-l urgent. Daca totusi este doar un pic prafuit mai poti merge cu el fara probleme.

Cum poate afecta un filtru de aer motorul?

Un filtru rupt va permite reziduurilor sa ajunga in motor, reziduuri care se vor depune cu timpul in camera de ardere.

Un filtru care nu isi mai face treaba corespunzator va trimite mai putin aer motorului scazandu-i performantele si facandu-l sa consume mai mult combustibil.

Citeste si despre: ce filtru de aer sa aleg

Sursa foto: youtube.com

Articole similare
Siguranta copilului tau - ce este ISOFIX?

Siguranta copilului tau - ce este ISOFIX?

Atunci cand vrei sa cumperi un scaun de masina pentru copilul tau vei citi foarte des termenul - ISOFIX. Ce este si cum trebuie instalat un scaun cu Isofix in masina?

De ce crapa in bucatele geamurile de la masina cand se sparg?

De ce crapa in bucatele geamurile de la masina cand se sparg?

Crapaturile si alte tipuri de daune includ: pietre aruncate de pe asfalt de celelalte masini; alinierea nepotrivita; obiecte blocate; accidente; vandalism.

Cod eroare OBD2 P2013

Cod eroare OBD2 P2013

Acest cod se refera la eroarea circuitului galeriei de admisie - tensiune ridicata - bancul 2.

Cod eroare OBD2 P0291

Cod eroare OBD2 P0291

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 11 - tensiune scazuta.