Ce este filtrul de aer si cand trebuie schimbat?

Ce este filtrul de aer si cand trebuie schimbat?

Filtrul de aer este extrem de important pentru orice motor. El asigura motorului un aer perfect curat, fara impuritati care ar putea ajunge in camera de ardere.

Niciun motor cu ardere interna nu poate functiona fara aer. Un motor fara filtru de aer poate functiona, insa doar o perioada foarte scurta.

La prima pietricica care este aspirata si ajunge in motor, acesta va ceda, spargand pistonul sau blocand o supapa de admisie sau evacuare.

Citeste si despre: cat rezista un filtru de aer

Este important sa verificati si sa inlocuiti destul de des filtrul de aer. La fel de bine este de stiut unde este amplasat acest filtru de aer pe masina dumneavoastra.

Unele modele de autoturisme, precum Alfa Romeo 159, au filtrul de aer jos in bara, la 20 de cm deasupra solului. Asta inseamna ca trebuie sa fi foarte atent cand treci cu masina prin apa, pentru ca daca apa ajunge in filtrul de aer mai mult ca sigur va ajunge destul de repede in motor si asta te va costa destul de mult.

Exista pe piata si filtre de aer sport, care sporesc fluxul de aer si de asemenea si puterea masinii. Daca totusi tii la consumul scazut al masinii tale, nu iti recomandam un filtru sport.

Diferenta este vizibila intre un filtru de aer murdar si unul curat.

Citeste si despre: cum iti dai seama daca un filtru de aer este de calitate

Sursa foto: yourmechanic.com, autopartspro.co.uk

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0877

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a lichidului de transmisie - circuitul D - tensiune scazuta.

Masina nu porneste. Probleme cu demarorul?

Folositi un starter sau puteti chiar sa va indreptati spre cabluri jumper ca sa porniti masina, iar astfel veti depista daca problema provine de la baterie.

Totul despre supraincalzirea motorului

Atunci cand motorul se supraincalzeste, cu siguranta trebuie sa cititi acest articol pentru a putea remedia problema, sau, puteti merge in service.

Cod eroare OBD2 P0391

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pozitiei arborelui cu came - zona "B", bancul 2 - performanta slaba.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.