Ce este filtrul de aer si cand trebuie schimbat?

Filtrul de aer este extrem de important pentru orice motor. El asigura motorului un aer perfect curat, fara impuritati care ar putea ajunge in camera de ardere.

Niciun motor cu ardere interna nu poate functiona fara aer. Un motor fara filtru de aer poate functiona, insa doar o perioada foarte scurta.

La prima pietricica care este aspirata si ajunge in motor, acesta va ceda, spargand pistonul sau blocand o supapa de admisie sau evacuare.

 

Citeste si despre: cat rezista un filtru de aer

 

Este important sa verificati si sa inlocuiti destul de des filtrul de aer. La fel de bine este de stiut unde este amplasat acest filtru de aer pe masina dumneavoastra.

 

Unele modele de autoturisme, precum Alfa Romeo 159, au filtrul de aer jos in bara, la 20 de cm deasupra solului. Asta inseamna ca trebuie sa fi foarte atent cand treci cu masina prin apa, pentru ca daca apa ajunge in filtrul de aer mai mult ca sigur va ajunge destul de repede in motor si asta te va costa destul de mult.

Exista pe piata si filtre de aer sport, care sporesc fluxul de aer si de asemenea si puterea masinii. Daca totusi tii la consumul scazut al masinii tale, nu iti recomandam un filtru sport.

Diferenta este vizibila intre un filtru de aer murdar si unul curat.

 

 

Citeste si despre: cum iti dai seama daca un filtru de aer este de calitate

 

 

Sursa foto: yourmechanic.com, autopartspro.co.uk

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa te autentifici.

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate