Masina miroase ciudat?

Masina miroase ciudat?

De cate ori resimtim un miros neplacut sau ciudat in masina este cazul sa ne gandim la aparitia unei posibile defectiuni. Cei care nu obisnuiesc sa conduca pe distante mari s-ar putea sa nu remarce aparitia sau existenta acestui miros.

Altii s-ar putea sa il treaca usor cu vederea si sa il puna pe seama temperaturii crescute din interiorul cabinei.

Care sunt cele mai frecvente 5 mirosuri auto si ce problema semnalizeaza acestea?

Fiecare miros pe care il resimtim la nivelul masinii ne poate avertiza cu privire la o eventuala defectiune. Indiferent ca vorbim despre o masina second hand sau una noua, aparitia unor astfel de mirosuri indica de obicei probleme tehnice.

Miros de mucegai

In momentul in care pornim aerul conditionat, de multe ori resimtim un miros de inchis sau de mucegai. Mucegaiul are tendinta de a se dezvolta atunci cand intalneste conditii propice de temperatura si umiditate, astfel incat vom resimti un miros specific in momentul in care pornim ventilatorul.

Multe persoane incearca sa acopere acest miros neplacut cu diferite solutii care nu sunt destinate a fi folosite in domeniul auto. Ceea ce trebuie sa stiti insa este faptul ca mucegaiul se dezvolta in timp si trebuie sa luati anumite masuri pentru ca problema sa nu se agraveze.

Astfel, este indicat sa opriti sistemul de aer conditionat cu cateva minute inainte de a ajunge la destinatie dar si ventilatorul. In acest fel, sistemul are posibilitatea sa se usuce in timpul ramas si sa nu mai favorizeze dezvoltarea mucegaiului.

Miros de sirop de artar

Acest miros apare de obicei dupa ce motorul a inceput sa se incalzeasca. De asemenea s-ar putea sa resimtim acest miros dupa ce am oprit motorul timp de cateva minute. Acest miros dulceag indica o scurgere de etilenglicol.

Aceasta scurgere poate sa fie localizata la nivelul furtunelor sau radiatorului, sau chiar la nivelul capetelor de cilindru. In cazul in care mirosul provine din exteriorul masinii, este posibil sa avem de-a face cu o scurgere de la nivelul capacului de radiator.

In cazul in care mirosul provine din interior, s-ar putea sa existe o problema cu sistemul de incalzire. Pentru a evita aparitia unor probleme grave, este bine sa verificati cat de curand situatia.

Citeste si despre: cum scapati de mirosurile neplacute din masina

Miros de hartie arsa

Acest tip de miros resimtit la nivelul masinii poate sa apara in timpul rularii, dar de obicei apare mai frecvent atunci cand schimbam vitezele. In momentul in care ambreiajul nu mai functioneaza corespunzator, vom resimti miros de hartie arsa.

Motivul este reprezentat de faptul ca materialul de frictiune de la nivelul ambreiajului este confectionat din hartie. Acesta este un motiv in plus sa folositi cu grija ambreiajul. Conducerea autovehiculului cu piciorul plasat pe pedala de ambreiaj in mod constant poate sa determine aceasta problema in timp si va va obliga la schimbarea ambreiajului.

Miros de sulf

In cazul in care vorbim despre un autoturism care stationeaza dupa o perioada in care a functionat pentru un timp indelungat, s-ar putea sa resimtim aparitia unui miros de sulf. Acesta indica de fapt o scurgere a lubrifiantului auto de la nivelul cutiei de viteze. Scurgerea ar putea fi localizata la nivelul transmisiei diferentiale, manuale sau la nivelul carcasei de transfer.

Componenta sulfurica a lubrifiantilor auto poate suferi modificari in timp. Aceasta se asociaza de obicei cu aparitia unor pete de ulei sub masina. Acesta reprezinta un motiv in plus de a nu rata verificarile tehnice periodice in cadrul unor service-uri autorizate. 

Miros de oua stricate 

Acest miros este posibil sa apara atunci cand autoturismul ruleaza. Motivul aparitiei este reprezentat de productia de hidrogen sulfurat la nivelul sistemului de evacuare. Problema ar putea fi localizata in acest caz la nivelul de sistemului de injectie al combustibilului sau convertorului catalitic.

De cele mai multe ori, este posibil ca acest convertor catalitic sa ajunga sa functioneze incorect, ca urmare a prezentei de impuritati la nivelul combustibilului. In cazul in care problema este localizata la nivelul injectoarelor de combustibil este timpul sa apelati la serviciile unui mecanic.

Citeste si despre: miros de ars la masina, ce poate fi

Sursa foto: cars.com, cargurus.com, carfromjapan.com, scrapcatalyticconverters.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0458

Cod eroare OBD2 P0458

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - defectiune la supapa de control - circuit scazut.

Cod eroare OBD2 P0244

Cod eroare OBD2 P0244

Acest cod se refera la o eroare performantei circuitului solenoid A - turbocompresor cu deseuri.

Cod eroare OBD2 P0616

Cod eroare OBD2 P0616

Acest cod se refera la eroarea circuitului releului de pornire - tensiunea circuitului slaba.

Cum sa inlocuiesti valva cauciucului

Cum sa inlocuiesti valva cauciucului

Daca pneul tau pierde aer usor poate e timpul sa inlocuiesti valva, o poti schimba chiar tu sau un mecanic autorizat.