Pot stergatoarele vechi sau defecte sa zgarie parbrizul?

Pot stergatoarele vechi sau defecte sa zgarie parbrizul?

Rolul stergatoarelor este acela de a tine suprafata parbrizului tot timpul curata, pentru a asigura vizibilitate optima soferului.

Atunci cand stergatoarele se defecteaza incep sa lase urme de apa sau mizerie pe parbriz in zonele in care lama stergatoarelor nu mai este in contact cu suprafata parbrizului. Un stergator defect poate fi atat enervant cat si periculos.

Stergatoarele defecte pot zgaria parbrizul. Lama stergatorului este dintr-un plastic moale care nu afecteaza in niciun fel parbrizul, insa aceasta lama este prinsa ori de un suport metalic ori de un suport din plastic, insa un plastic dur de data asta.

Cu ce te afecteaza zgarieturile lasate pe parbriz? In primul rand sunt enervante si iti distrag atentie. In al doilea rand reflecta lumina soarelui si a farurilor noaptea.

Daca ai parbrizul zgariat si inlocuiesti stergatoarele, cele noi se vor uza prematur din cauza zgarieturilor.

Este important sa ai grija de parbrizul tau pentru ca 99% din timpul petrecut la volan il petrecem uitandu-ne prin parbriz. Acesta trebuie sa fie tot timpul curat si fara crapaturi si zgarieturi.

Ca si mic sfat, daca ai doar 2 3 zgarieturi minore pe parbriz, poti alege sa le polishezi. Insa fa asta numai pentru zgarieturi minore, pentru ca atunci cand polishezi sticla vei elimina parti din sticla si acea zona se va deforma.

Citeste si despre: cum sa curatati lamelele stergatoarelor de parbriz

Sursa foto: 10beasts.com

Articole similare
Totul despre senzorul de oxigen sau sonda lambda

Totul despre senzorul de oxigen sau sonda lambda

Senzorul de oxigen este un dispozitiv electronic utilizat pentru a masura cantitatea proportionala de oxigen dintr-un lichid sau gaz.

Inlocuirea lantului de distributie

Inlocuirea lantului de distributie

Lantul de distributie trebuie inlocuit, in mod normal, intre 60.000 si 160.000 km, daca nu apare vreo problema.

Cod eroare OBD2 P0723

Cod eroare OBD2 P0723

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de iesire a vitezei turbinei - tensiune oscilanta.

Cod eroare OBD2 P0545

Cod eroare OBD2 P0545

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a gazului de esapament - senzorul 1, bancul 1 - tensiune scazuta.