Pot stergatoarele vechi sau defecte sa zgarie parbrizul?

Pot stergatoarele vechi sau defecte sa zgarie parbrizul?

Rolul stergatoarelor este acela de a tine suprafata parbrizului tot timpul curata, pentru a asigura vizibilitate optima soferului.

Atunci cand stergatoarele se defecteaza incep sa lase urme de apa sau mizerie pe parbriz in zonele in care lama stergatoarelor nu mai este in contact cu suprafata parbrizului. Un stergator defect poate fi atat enervant cat si periculos.

Stergatoarele defecte pot zgaria parbrizul. Lama stergatorului este dintr-un plastic moale care nu afecteaza in niciun fel parbrizul, insa aceasta lama este prinsa ori de un suport metalic ori de un suport din plastic, insa un plastic dur de data asta.

Cu ce te afecteaza zgarieturile lasate pe parbriz? In primul rand sunt enervante si iti distrag atentie. In al doilea rand reflecta lumina soarelui si a farurilor noaptea.

Daca ai parbrizul zgariat si inlocuiesti stergatoarele, cele noi se vor uza prematur din cauza zgarieturilor.

Este important sa ai grija de parbrizul tau pentru ca 99% din timpul petrecut la volan il petrecem uitandu-ne prin parbriz. Acesta trebuie sa fie tot timpul curat si fara crapaturi si zgarieturi.

Ca si mic sfat, daca ai doar 2 3 zgarieturi minore pe parbriz, poti alege sa le polishezi. Insa fa asta numai pentru zgarieturi minore, pentru ca atunci cand polishezi sticla vei elimina parti din sticla si acea zona se va deforma.

Citeste si despre: cum sa curatati lamelele stergatoarelor de parbriz

Sursa foto: 10beasts.com

Articole similare

La cati kilometri trebuie schimbata cureaua de accesorii si care sunt semnele ca aceasta este defecta sau nu mai functioneaza.

Motorul SkyActiv-G de 1.5 litri (P5-VPS, P5-VP (RS)) este o versiune mai mica a motorului de 2.0 litri din seria SkyActiv.

Ce simptome are masina cand apare codul de eroare P0007? apare check-engine; motorul nu porneste; motorul continua sa mearga dupa ce scoti cheia din contact;motorul se poate ineca in mers.

Cand mergi la mecanic poti verifica de asemenea daca bateria ta functioneaza corect. Cu cat e mai veche bateria, cu atat ar trebui sa fii mai vigilent.