Probleme cu rozatoarele? Au ajuns sa manance firele masinii?

Probleme cu rozatoarele? Au ajuns sa manance firele masinii?

Cand ne gandim la repararea si intretinerea unei masini, nu ne gandim si la intretinerea preventiva cum ar fi: "timpul necesar verificarii si observarii daca sobolanii v-au tocat firele electrice" In mod surprinzator, totusi, ar trebui sa incepeti sa va ganditi sa faceti asta, pentru ca nu este un caz atat de rar intalnit.

Stricaciunea provocata de rozatoare este o problema mai mare decat credeti. Oamenii din toata tara observa daunele provocate de soareci si sobolani, mai ales in cazuri in care masina este tinuta in garaj sau depozitata incorect.

Citeste si despre: 5 mituri de intretinere a masinilor care sunt de fapt false

De ce ataca rozatoarele cablurile masinii?

Problema este cu doua taisuri. In primul rand, rozatoarele au dinti in continua crestere si cauta tot timpul ceva de ros. Dar de ce aleg sa manance din cablurile electrice ale masinii si nu din altceva?

Cei de la Honda au studiat mai de aproape fenomenul si au descoperit cauza. Cablurile sunt acoperite cu un material pe baza de soia ceea ce le fac tentante cand vine vorba de rontait.

La ce semne ar trebui sa fiti atenti?

In cazul in care ai bagat masina in garaj si a doua zi nu mai porneste sau apar tot felul de martori luminosi in bord, fara nicio defectiune evidenta asupra masinii, rozatoarele pot fi cauza.

Daca stiti ca in zona exista soareci sau sobolani incercati sa nu depozitati acolo masina. Nu lasati cereale langa masina, nu folositi garajul ca si depozit de alimente.

Cum pot opri soriceii sa intre si sa mestece componentele electrice?

Pune curse pe langa masina, foloseste substante care ii resping si nu lasa alimente prin preajma. Sunt tot felul de produse care tin soriceii la distanta, nu trebuie sa le montezi in masina, trebuie doar sa faci mediul unde masina este parcata cat mai neplacut pentru micii rozatori.

Este prea tarziu - au apucat deja sa savureze bucati din masina!

Unele firme de Casco asigura masina in astfel de cazuri, in orice caz, masina trebuie scoasa repede de acolo si reparata cat mai repede cu putinta.

Citeste si despre: ce sa faci daca nu mai porneste masina

Sursa foto: axleaddict.com, msn.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P2012

Cod eroare OBD2 P2012

Acest cod se refera la eroarea circuitului galeriei de admisie - tensiune scazuta - bancul 2.

Ce se intampla cand ramai fara benzina/motorina?

Ce se intampla cand ramai fara benzina/motorina?

Masinile din ziua de azi au cam toate injectoare si acestea pot suferi din cauza rezidurilor care sunt trase de pe fundul rezervorului in ultimele secunde.

Totul despre consumul de antigel

Totul despre consumul de antigel

Poate ati auzit la posesorii de masini mai vechi sau care au un numar foarte mare de kilometrii ca masina scoate fum alb si consuma antigel.

Cod eroare OBD2 P0061

Cod eroare OBD2 P0061

Acest cod se refera la eroarea rezistentei HO2S la incalzire (senzorul 3 al cilindrului 2).