Sunt anvelopele late mai bune?

Sunt anvelopele late mai bune?

Dimensiunea si latimea anvelopelor determina felul in care autovehiculul dumneavoastra va reactiona in diferite situatii. Exista cativa factori care ajuta in hotararea unei decizii in legatura cu ce tip de anvelope ar trebui echipat autovehiculul dumneavoastra, incluzand:

Scopul autovehiculului dumneavoastra (pentru munca sau utilitar);

Stabilitatea si greutatea autovehiculului dumneavoastra;

Disponibilitatea anvelopelor de diferite dimensiuni.

Citeste si despre: despre alinierea rotilor si rotatia anvelopelor

In majoritatea situatiilor, este recomandata folosirea anvelopelor cu aceeasi marime si latime cu care a fost echipat autovehiculul din fabrica, pentru asigurarea unei tractiuni optime a autovehiculului dumneavoastra.

Ce anvelope sunt considerate late?

Latimea anvelopei este marcata pe peretele lateral al fiecareia dintre ele astfel: P225/55R16. Numarul 225 reprezinta latimea anvelopei masurata in milimetri. O anvelopa lata reprezinta pneul care depaseste latimea din fabrica, in cazul nostru tot ce sare de 225mm. Puteti gasi dimensiunea anvelopei pe usa soferului, atunci cand o deschideti.

De ce sa treci la anvelopele late?

Fie ca sunteti in cautarea unei imbunatatiri sau pur si simplu pentru aspect, exista multe motive pentru a alege anvelopele late.

Tractiunea imbunatatita la accelerare;

O aderenta mai mare la franare;

Un aspect mai neobisnuit.

Citeste si despre: adevarul despre anvelopele resapate

Sursa foto: ec91101959.sell.everychina.com

Articole similare

Ei bine, ambele componente au un scop similar, dar sunt proiectate diferit. In continuare vom discuta despre fiecare in parte pentru a observa diferenta.

Aceasta pompa transporta un lichid special dintr-un rezervor dedicat si aplica presiune pentru a roti mecanismul de directie.

Uneori, fara nici un motiv, masina dumneavoastra nu vrea sa mai porneasca, exact cand ai nevoie de ea mai mult. De ce nu mai porneste?

Producatorul italian vrea sa creasca puterea V-8-ului, dar in acelasi timp sa scada emisiile de dioxid de carbon.