Cand trebuie sa schimb discurile de frana?

Cand trebuie sa schimb discurile de frana?

Poti verifica singur discurile de frana. Mergi constant cu 60 km/h, asigura-te ca esti singur pe drum si dupa apasa tare pe pedala de frana. Daca volanul vibreaza sau simti vibratii in pedala de frana, atunci discurile trebuie verificate mai amanuntit.

Daca la 60 km/h totul ti s-a parut normal, atunci repeta experienta, dar de data asta de la 100 km/h. Daca apar vibratii, verifica sistemul de franare la un mecanic.

Daca simti ca masina vibreaza cu totul cand franezi sau doar volanul se misca atunci cand actionezi frana, consulta un mecanic. Acesta iti va spune daca franele trebuie reparate sau schimbate.

Poti avea doar o mica denivelare pe discurile de frana care poate fi eliminata fara a afecta discul de frana sau acesta poate fi atat de uzat incat trebuie schimbat urgent.

Nu schimba placutele de frana daca discurile sunt distruse. Placutele de frana trebuie sa se aseze perfect pe discuri pentru o franare optima.

Daca discurile sunt uzate sau au denivelari pe suprafata exterioara, placutele de frana nu vor intra in contact pe toata suprafata lor, ceea ce inseamna ca franarea va fi ineficienta.

Pe langa asta, placutele sunt mult mai moi ca discurile de frana si ele vor lua treptat forma discului si se vor toci neuniform. 

Citeste si despre: cost mediu de inlocuire a placutelor si discurilor de frana

Cum sa cresti durata de viata a discurilor de frana?

Foloseste frana doar atunci cand este nevoie. Daca stai tot timpul cu piciorul pe frana, chiar si atunci cand o simpla schimbare de treapta poate reduce viteza cat ai nevoie, nu vei face decat sa schimbi discurile si placutele mai des decat e nevoie.

Citeste si despre: care sunt semnele unor discuri de frana deformate

Sursa foto: youtube.com, halfords.com

Articole similare

Subaru a inceput productia unui motor de boxer de 3,0 litri cu sase cilindri EZ30 in 1999 in locul motorului EG33.

Cele mai frecvente 5 cauze care pot determina aparitia de vibratii la nivelul motorului si al caroseriei.

Folosirea necorespunzatoare a franelor, incalzirea incorecta a motorului sau ignorarea semnalelor de avertizare pot determina avarierea masinii.

Acest cod se refera la eroarea circuitului de comanda a martorului sistemului antifurt.