Cat costa sa inlocuiesti un airbag?

Airbag-urile sunt printre primele elemente de siguranta adaugate vehiculelor. Ele nu ar trebui sa inlocuiasca centurile de siguranta, ci mai degraba sa fie utilizate impreuna cu acestea. Daca vehiculul dumneavoastra este implicat intr-un accident, airbag-urile se vor umfla repede pentru a opri partea de sus a corpului sa se loveasca de volan sau de bord. Multe vehicule din ziua de azi au si 12 airbag-uri diferite. Unele modele noi au airbag-uri pentru lateral (airbag-urile de tip cortina) si pentru partea inferioara  a corpului, in dreptul genunchilor. Airbag-urile de tip cortina (sau perdea) sunt proiectate pentru a se umfla in partea superioara a usilor laterale din fata, sunt bune la un accident care a deteriorat partea laterala a masinii. In ceea ce priveste airbag-urile genunchiului, ele ofera o siguranta sporita la un accident frontal, astfel incat partea corpului superioara este protejata in acelasi timp cu partea corpului inferioara.

 

 

 

Costurile medii de inlocuire ale unui airbag

Dupa ce airbag-urile se umfla o singura data, acestea trebuie inlocuite. Cu alte cuvinte, daca sunteti implicat intr-un accident si acestea se umfla, sunteti sigur ca trebuie sa platiti pentru a inlocui airbag-urile. In caz contrar, veti ramane cu o masina care nu are airbag-urile. Compania de asigurari va poate penaliza ca nu aveti airbag-urile, deci este mai bine sa le inlocuiti.

Costul mediu de inlocuire a airbag-urilor va depinde de marca si modelul masinii, numarul de airbag-uri pe care le inlocuiti si locatia airbag-urilor. In continuare vom prezenta costuri medii de inlocuire pe care ar fi bine sa le cunoasteti.

 

Airbag sofer - costurile medii de inlocuire a airbag-ului soferului sunt cuprinse intre 600 si 2000 lei pentru fiecare airbag.

 

Airbag pasager - costurile medii de inlocuire a airbag-ului pasagerului sunt cuprinse intre 1500 lei si 3000 lei.

 

Airbag de tip cortina (perdea) - costurile medii sunt cuprinse intre 600 si 2000 lei.

 

Airbag-ul pentru genunchi - costurile medii de inlocuire sunt cuprinse intre 1500 lei si 3000 lei.

 

 

Amintiti-va ca un accident grav provoaca umflarea tuturor airbag-urilor din masina, in acest caz va trebui sa le inlocuiti pe toate. Un cost total ar fi curpins intre 3000 lei si 10000 lei, depinde de modelul masinii si de numarul de airbag-uri prezent, dar exista si alti factori de care trebuie sa tineti cont.

Vehiculele noi au ceea ce se numeste "unitatea electronica de comanda" care serveste ca un computer pentru airbag-uri. In cazul in care airbag-urile se umfla, ar trebui sa inlocuiti toate componentele sistemului de airbag. Asta inseamna un cost in plus pentru piese noi si pentru manopera, ca nu veti putea dumneavoastra sa inlocuiti sistemul airbag.

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate