Martor airbag aprins in bord?

Martor airbag aprins in bord?

Exista o multime de lumini de avertizare (martori sau lampi de bord) diferite pe tabloul de bord al unui vehicul. Majoritatea oamenilor le vor vedea doar cand se aprind. Indiferent daca stiti sau nu, probabil ca ati vazut martorul airbag aprins fara sa realizati.

De exemplu, atunci cand intrati in vehicul si porniti motorul, puteti vedea o lumina de avertizare care va aminteste sa va puneti centura de siguranta. La unele modele, lumina centurii de siguranta este aceeasi cu cea a airbag-ului. Asta inseamna ca oamenii sunt familiarizati cu aceasta lumina ca si cand ar fi cea de centura de siguranta, ei nu sunt obisnuiti sa il vada ca un avertisment despre airbag.

Drept urmare, o sa ignore aceasta lumina din cauza ca ei cred ca se refera la centura de siguranta. Daca purtati centura de siguranta si martorul airbag inca este aprins, atunci nu trebuie sa ignorati acest avertisment deoarece asta inseamna ca ceva este in neregula cu sistemul airbag.

Este important sa remediati orice problema legata de sistemul airbag, deoarece airbag-urile va salveaza viata in caz de accident. Trebuie sa fiti sigur ca sistemul airbag functioneaza.

Citeste si despre: airbag-ul masinii poate sa expire

Care este viteza minima medie pentru ca airbag-ul sa sara?

Airbag-urile sunt concepute sa sara atunci cand va loviti cu un alta vehicul sau cu un corp solid. Pentru ca airbag-urile sa sara, viteza minima pe care trebuie sa o aveti este intre 12 si 20 km/h.

Majoritatea oamenilor conduc cu mult peste aceste viteze atunci cand se lovesc, de exemplu intre 35 si 140 km/h. Cu cat aveti o viteza mai mare, cu atat mai mult veti avea nevoie de un airbag sa va salveze viata.

Top 4 cauze ale aprinderii martorului de airbag in bord

Airbag dezactivat

Cea mai comuna cauza pentru aprinderea lampii airbag-ului este din cauza ca sistemul airbag este dezactivat sau oprit.

De exemplu, daca ati suferit un accident si airbag-urile au sarit, trebuie sa mergeti la un mecanic sa va reactiveze sistemul airbag, in caz contrar sistemul nu se va reactiva automat. In alt motiv al dezactivarii este din cauza senzorilor de avarie, o problema a acestora.

Centurile de siguranta

Dupa cum am mentionat mai sus, daca nu purtati centura de siguranta, lampa airbag se va aprinde in bordul masinii. Pot exista si alte probleme ale centurii de siguranta ce pot provoca acest lucru.

Poate centura de siguranta nu este fixata bine in catarama sau exista o problema cu senzorii din catarama si nu spun cu exactitate calculatorului ca centura a fost fixata.

Mic accident

Este posibil sa fi suferit un accident mic, care sa nu declanseze airbag-urile, dar activeaza senzorii de coliziune. In urma acestui lucru trebuie sa mergeti la un mecanic sa restarteze sau sa inlocuiasca sistemul airbag.

Un accident mic inseamna sa fi lovit masina de ceva cand ati rulat cu o viteza de sub 12 km/h. Senzorii de avarie sunt sensibili la orice tip de accident.

Apa

In cazul in care componente interne ale vehiculului sunt deteriorate din cauza apei coroziunea poate aparea pe senzorii de avarie ai sistemului airbag. Aceasta coroziune va distorsiona capacitatea lor de a functiona corect si ar putea duce la aprinderea martorului de airbag in bordul masinii.

Citeste si despre: martor ABS aprins, este in regula sa conduci

Sursa foto: drivingtesttips.biz, media.daimler.com, aarp.org

Articole similare

Cam ce probleme pot aparea la sistemul de franare al autoturismului tau?

Sistemul de franare al masinii tale este mult mai complex decat o simpla pedala de frana si cateva placute de frana care actioneza 4 discuri.

Probleme cu sistemul de franare

Anumite simptome ale masinii iti vor spune ca franele trebuie inlocuite. Cele mai comune dintre acestea sunt martorul de frana si scartaitul franei.

Cod eroare OBD2 P0631

Acest cod se refera la eroarea numarului de identificare a vehiculului (VIN) - nu este programat sau este incompatibil cu TCM.

Semne ca filtrul de aer trebuie inlocuit

In timp, filtrul de aer se poate murdari si infunda, iar lipsa aerului poate afecta starea generala de functionare a masinii.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.