Cat de des trebuie spalata masina?

Cat de des trebuie spalata masina?

Proprietarii de autoturisme sunt foarte mult timp ingrijorati de intretinerea vehicului lor. Lucruri precum rotirea pneurilor, presiunea din cauciucuri, schimbarile de ulei si filtre trebuie facute regulat.

Dar cum ramane cu exteriorul vehiculului?

Ganditi-va la toata murdaria, nisipul, praful, sarea, polenul si alte elemente ale aerului care va lovesc de fiecare data masina atunci cand conduceti. Daca nu va spalati masina in mod regulat, acesti contaminati ar putea diminua vopseaua si aspectul general al vehiculului.

Va trebui apoi sa reparati sau chiar revopsiti masina daca vreti sa o vindeti. Insa, vopsirea integrala a unui vehicul costa destul de mult. Este mult mai ieftin sa va spalati periodic masina si sa pastrati vopseaua si stratul protector al vehiculului.

Oamenii nu obisnuiesc sa mearga cu masina la spalatorie, de cele mai multe ori si-o spala singuri acasa. O spalare corespunzatoare consta intr-o spalare manuala buna, cu un burete, apa calda si sapun.

Daca nu doriti sa faceti singuri aceasta manopera, puteti merge cu masina la spalatorie, dar daca o faceti singur veti economisi ceva bani.

Citeste si despre: care sunt pericolele cand duci masina la spalatorie

Cat de des sa va spalati masina?

O recomandare ar fi sa va spalati masina o data la o saptamana sau maxim doua saptamani. Nu trebuie sa asteptati pana cand masina este vizibil murdara pentru a o spala.

Daca conduceti in mod regulat, atunci puteti presupune ca exista contaminati pe vopseaua masinii. Acest lucru este valabil daca conduceti pe drumuri murdare, langa plaje sau unde este mult polen in aer.

Daca conduceti in orase, masina este expusa poluantilor de carbon si a ploii acide. Dupa o saptamana de condus in oricare dintre aceste medii, ar trebui sa va spalati masina.

Dintre toti potentialii contaminati care pot ateriza pe vehiculul dumneavoastra, sarea este probabil cea mai daunatoare dintre ele. Daca conduceti pe langa mare sau iarna cand drumurile sunt date cu sare, atunci sarea poate contamina vopseaua vehiculului.

Nu doar ca va afecta vopseaua, dar si metalul de sub vopsea va deveni corodat. Odata ce se intampla acest lucru, valoarea masinii va scadea drastic. O spalare nu poate elimina rugina dupa ce s-a format.

Deci, cel mai bun lucru de facut este sa impiedicati formarea ruginii prin spalarea masinii saptamanal.

Citeste si despre: pasi despre cum sa scapi de rugina masinii

Sfaturi pentru a va proteja vehiculul

Nu doar cand conduceti vehiculul pot aparea contaminati, ci si cand masina sta parcata. In parcare, vopseaua masinii poate fi afectata de gainat, murdarie, praf sau polen. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa puneti un invelis protector de fiecare data cand masina sta parcata.

Daca aveti un garaj, parcati vehiculul in interiorul acestuia, este cel mai simplu mod de a o pastra protejata.

Daca aveti masina parcata in garaj, puteti astepta doua saptamani sa va spalati masina in loc de o saptamana.

Nu asteptati niciodata mai mult de doua saptamani pentru a va spala vehiculul.

Citeste si despre: metode de a va proteja masina in zilele ploioase

Sursa foto: groupon.com, meineke.com, theconversation.com, asconcorp.com

Articole similare

Cod eroare OBD2 P2020

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de pozitie a galeriei de admisie - bancul 2 - performanta slaba.

Cod eroare OBD2 P0384

Acest cod se refera la eroarea circuitului bujiilor pre-incalzite (bujii incandescente) - tensiune ridicata a circuitului.

De ce sa iti pui camera video in masina si cum sa o alegi?

Camera video pentru bord a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, datorita numeroaselor sale beneficii.

Ce este senzorul pedalei de acceleratie si ce face?

Senzorul calculeaza tot timpul procentul de apasare al pedalei, transmitand motorului intentia soferului. La masinile care au mai multe moduri de condus acest senzor este foarte important.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.