De ce este importanta rotirea pneurilor?

De ce este importanta rotirea pneurilor?

Anvelopele masinii trebuie rotite intre ele la fiecare 10.000 de km si ar trebui sa faci asta atunci cand faci rezivia masinii. Daca ai masina cu tractiune fata pneurile de pe puntea motoare se vor toci mult mai repede in cei 10.000 de km decat pneurile de pe puntea spate.

Daca nu le-ai roti si ai merge asa 30.000-40.000 de km o sa ajungi sa ai pe fata pneuri bune de aruncat si pe spate pneuri aproape noi. 

Citeste si despre: adevarul despre anvelopele resapate

Rotind pneurile constant salvezi bani crescand durata acestora de viata. Chiar daca masina ta are tractiune integrala, tot te sfatuim sa le rotesti regulat.

Foarte putine masini cu tractiune integrala au un raport de transmisie a puterii 50-50, adica ambele punti motoare primesc aceeasi putere. De obicei gasim rapoarte de 70-30 si puntea cu 70% va toci mai tare anvelopele decat cea cu 30% din putere.

Citeste si despre: top avantaje la anvelopele noi

Sursa foto: kwik-fit.com

Articole similare

Acest cod se refera la o eroare care apare sub forma unei tensiuni scazute cand vine vorba de circuitul solenoid A - turbocompresor cu deseuri.

Acest cod se refera la eroarea solenoidului D de schimbare a treptelor de viteza - solenoid blocat.

Cum sa repari acasa un injector de combustibil. Afla care sunt problemele comune care apar la injectoare si care sunt simptomele lor.

Ce trebuie sa faci pentru a intretine corect sistemul de alimentare cu combustibil?

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.