Cata benzina trebuie sa am in mod normal in rezervor?

Cata benzina trebuie sa am in mod normal in rezervor?

Cu totii am auzit povesti cum ca pe fundul rezervorului se depun multe reziduuri si ca acestea se transforma intr-un mal. Oare cat de adevarat este? Cata benzina trebuie sa am in rezervor pentru a nu se infunda pompa de benzina?

Conteaza sau nu cata benzina am in rezervor?

Pompa de combustibil este responsabila de a scoate combustibilul din rezervor si aceasta se poate incalzi in timpul functionarii. Benzina este singura care raceste aceasta pompa.

Daca nu ai multa benzina in rezervor, pompa va sta incinsa mai mult timp decat una care lucreaza intr-un rezervor cu mult carburant. Cea care isi petrece o mare parte din viata ei, la temperaturi mai inalte, va ceda mai repede.

In ziua de astazi, majoritatea autoturismelor vin echipate cu un rezervor din plastic, insa cele mai vechi inca au rezervoarele din metal. Atunci cand combustibilul paraseste rezervorul de metal, in locul lui intra aer, aer care creaza umidititate in interior. Umiditatea in combinatie cu metalul va crea in timp coroziune.

Bucati de rugina se vor strange de-a lungul timpului pe fundul rezervorului si atunci cand conduci cu putina benzina in rezervor, aceste reziduuri vor ajunge in sistemul de alimentare.

Rareori, mai cumparam combustibil, care sa contina reziduuri in el, insa exista varianta aceasta. Reziduurile vor ajunge in pompa de combustibil atunci cand o sa mergeti prea mult cu masina pe rosu.

Citeste si despre: benzina normala versus benzina premium, care este diferenta

Care este nivelul optim de combustibil in rezervor?

Daca mergi des in oras sau pleci in excursii de doar cativa zeci de km, poti tine mereu rezervorul la jumatate, in acea zona.

Pentru distante lungi, fa plinul de fiecare data cand pleci si incearca sa alimentezi iar cand masina se apropie de rosu.

Citeste si despre: ce poti sa faci atunci cand ramai fara benzina

Sursa foto: driveway.live, auto.howstuffworks.com, pakwheels.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0608

Cod eroare OBD2 P0608

Acest cod se refera la eroarea modulului de control al senzorului de turatie a vehiculului (VSS) - zona A.

Cod eroare OBD2 P0626

Cod eroare OBD2 P0626

Acest cod se refera la eroarea circuitului de comanda a campului (F) generatorului - tensiunea circuitului ridicata.

Cod eroare OBD2 P0131

Cod eroare OBD2 P0131

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului senzorului de oxigen ( cilindrul 1 – senzorul 1 ).

Cand trebuie sa-mi schimb uleiul masinii?

Cand trebuie sa-mi schimb uleiul masinii?

Uleiul de motor este sangele motorului masinii tale. Este folosit pentru a lubrifia toate piesele mobile si pentru a evita supraincalzirea componentelor.