Sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Fiecare dintre noi este preocupat de reducerea costurilor. Costurile asociate detinerii, dar si intretinerii unui autovehicul pot ajunge destul de ridicate in ziua de azi ca urmare a cresterii costurilor combustibilului.

In cazul in care esti interesat sa cunosti atat modalitati de reducere a costurilor, dar mai ales de economie de combustibil pentru a reduce impactul asupra mediului trebuie sa stii ca ai la indemana si alte variante in afara de aceea de a alege o masina electrica sau cel putin hibrida.

In continuare iti descriem cateva metode de a realiza economia de combustibil. In cazul in care nu se respecta procedurile de intretinere ale autovehiculului indicate in manualul de service, autovehiculul are tendinta de a consuma cu 30% mai mult combustibil decat in mod normal.

Desi suntem cu totii constienti de importanta intretinerii periodice, dintr-un motiv sau altul nu ajungem sa respectam acest calendar. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa economisesti combustibil.

Citeste si despre: cele mai cunoscute mituri legate de economia de combustibil

In primul rand ceea ce poti face este sa verifici presiunea din pneuri. Presiunea din cauciucuri va influenta consumul masinii tale in cazul in care nu respecta indicatiile producatorului. 

Atunci cand alimentezi, asigura-te de fiecare data ca ai lasat pompa sa se scurga in rezervor. Nu indeparta furtunul pana cand nu auzi ca pompa s-a oprit. In acest fel poti sa economisesti cam un sfert de pahar de combustibil.

O alta modalitate de a realiza economie de combustibil este sa folosesti pilotul automat. Atunci cand esti pe autostrada activarea pilotului automat poate sa duca la o economie de combustibil de pana la 6%.

Specialistii recomanda ca la fiecare verificare a motorului la intervale regulate de timp sa verifici si starea cablurilor de la nivelul bateriei. Acestea reprezinta componente care au tendinta de a se coroda astfel incat vor determina o activitate mai intensa a alternatorului si un consum mai mare de combustibil.

Atunci cand motorul este pornit el consuma combustibil indiferent daca te afli in miscare sau nu. De aceea este indicat ca in cazul in care nu este neaparat necesar, sa opresti motorul atunci cand intentionezi sa stationezi chiar si pentru o scurta perioada de timp.

Un alt considerent de care trebuie sa tii seama este si faptul ca vei elimina dioxid de carbon in atmosfera, indiferent ca masina ruleaza sau sta pe loc, atunci cand motorul este pornit. Masinile moderne prezinta avantajul ca, chiar si in cazul in care le opresti si le repornesti la un interval scurt de timp ele vor avea un consum mult mai mic fata de cel inregistrat de functionarea motorului in timpul stationarii.

Pe cat posibil incearca sa eviti strazi care nu sunt asfaltate corespunzator avand in vedere faptul ca drumurile neasfaltate pot sa duca la un consum mai mare de combustibil.

Verifica periodic starea suspensiilor si a componentelor masinii cu privire la o eventuala lipsa de aliniere. In cazul in care rotile, axele sau chiar arcurile masinii nu respecta anumite principii de montare si integritate, pot sa duca la aparitia de sarcini suplimentare si prin urmare, la un consum crescut de combustibil. 

Citeste si despre: cum sa economisesti bani la intretinerea masinii

Sursa foto: phys.org, cars.usnews.com, singularityhub.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0074

Cod eroare OBD2 P0074

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura al mediului ambiant ( nivel intermitent ).

Ce este cuplul motorului unei masini?

Ce este cuplul motorului unei masini?

Cuplul motorului este o caracteristica cel putin la fel de importanta intr-o masina precum puterea.

Cod eroare OBD2 P0643

Cod eroare OBD2 P0643

Acest cod se refera la eroarea circuitului de tensiune de referinta a senzorilor - zona "A" - tensiune ridicata.

Semne ale unei bobine de inductie uzate sau defecte

Semne ale unei bobine de inductie uzate sau defecte

O problema la bobina de inductie poate compromite scanteia, lucru ce poate duce la rateuri, ralanti dur, o pierdere de putere si de acceleratie.