Ce este senzorul pedalei de acceleratie si ce face?

Ce este senzorul pedalei de acceleratie si ce face?

Senzorul pedalei de acceleratie transforma miscarea pedalei intr-un semnal electric, care ajunge mai apoi la ECU ( calculatorul masinii ). Acum multi ani, aceasta informatie se transmitea direct catre motor prin intermediul unui cablu.

Desi multi se sperie, crezand ca acest senzor al pedalei ar putea da erori si s-ar putea defecta afectand masina, exista foarte putine cazuri de genul acesta.

Senzorul calculeaza tot timpul procentul de apasare al pedalei, transmitand motorului intentia soferului. La masinile care au mai multe moduri de condus ( sport, normal, confort, economic ) acest senzor este foarte important.

Citeste si despre: senzor de pozitie al clapetei de acceleratie

De exemplu, masinile sport, au cu totul alta reactie atunci cand apesi acceleratia cand esti in modul economic fata de atunci cand esti in modul sport.

Aici senzorul de pe pedala de acceleratie joaca un rol important. In modul economic, la o apasare pana la jumatate a pedalei ( 50% ) senzorul transmite motorului un procent mai mic, sa spunem 20%.

In modul sport la o apasare, sa spunem la fel 20%, senzorul ii spune motorului ca de fapt soferul a apasat mai mult pe acceleratie, de aici apare si demarajul mai puternic si senzatia diferita atunci cand apesi pedala in ambele moduri la fel.

De asemenea, senzorul transmite diferit calculatorului atunci cand masina merge in marsarier pentru a nu avea prea multa putere in marsarier si sa ajungi sa lovesti masina.

Citeste si despre: cum sa diagnostichezi o clapeta de acceleratie defecta

Sursa foto: made-in-china.com, youtube.com

Articole similare
Pompa de benzina nu functioneaza in parametrii

Pompa de benzina nu functioneaza in parametrii

Pompa de combustibil este responsabila pentru circularea combustibilului din rezervor pana la motor. Pompa este localizata in interiorul rezervorului.

Despre motorul 2TR-FE de la Toyota

Despre motorul 2TR-FE de la Toyota

Motorul de 2.7 litri Toyota, numit 2TR-FE, a aparut in 2003. Acesta este un motor pe benzina cu patru cilindri, folosit mai ales in SUV-urile Toyota si RWD.

Placute de frana ceramice versus metalice

Placute de frana ceramice versus metalice

In caz ca nu stiati, exista mai multe tipuri de placute de frana pe piata auto. Cele doua tipuri mai comune de placute de frana sunt metalice si ceramice.

Cod eroare OBD2 P0787

Cod eroare OBD2 P0787

Acest cod se refera la eroarea sincronizarii solenoidului de schimbare a treptelor de viteza - tensiunea circuitului scazuta.