Ce se intampla cand ramai fara benzina/motorina?

Ce se intampla cand ramai fara benzina/motorina?

Fie ca ai ramas sau nu fara combustibil pana acum, nu stii niciodata cand ti se poate intampla asta tie. Problemele pot aparea in functie de modelul de masina pe care il detii si de motorizare.

Poti fie sa faci un drum pe jos pana la prima benzinarie sau sa chemi platforma pana la primul service.

Sa ramana fara combustibil nu face bine niciunei masini. Poate crea probleme majore. De multe ori, daca ramai fara motorina, pompa de combustibil cedeaza si trebuie inlocuita.

Asta pentru ca unele masini folosesc combustibilul pentru a raci si lubrifia pompa de combustibil.

Masinile din ziua de azi au cam toate injectoare, dar si acestea pot suferi din cauza reziduurilor care sunt trase de pe fundul rezervorului in ultimele secunde de functionare ale pompei de combustibil.

Citeste si despre: distrug injectoarele masinii daca raman fara combustibil

Cum poti sa previi acest lucru?

Poti sa ai mereu 1/4 din rezervor plin. Daca stii ca ceasul de combustibil nu mai indica corect nivelul de benzina din rezervor, inlocuieste-l.

Alimenteaza de fiecare data cand becul rosu se aprinde in bord, desi multe masini pot merge inca 40-80 de km cu becul rosu aprins, nu este deloc recomandat.

Daca masina incepe sa mearga in suturi si tu stii ca nu mai ai benzina, incearca sa tragi pe dreapta cat mai repede. 

Citeste si despre: sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Sursa foto: carrentalbuddy.com.au, dallasobserver.com

Articole similare

La cati kilometri trebuie schimbata cureaua de accesorii si care sunt semnele ca aceasta este defecta sau nu mai functioneaza.

Cat este recomandat sa mergi cu roata de rezerva?Care este viteza maxima cu care ma pot deplasa cu un cauciuc de rezerva montat?

P 0226 - Problema de Performanta / Camp Regulator / Senzor de Pozitie / Comutator Circuit C

In continuare va vom prezenta 5 simptome pe care le puteti observa si care indica faptul ca electromotorul dumneavoastra este defect.