Cum functioneaza filtrul de transmisie?

Transmisia trimite puterea de la motor la roti, ea joaca un rol foarte important cand vine vorba de performanta unei masini. Fara transmisie, motorul nu ar fi decat un simplu generator. Filtrul de transmisie face cam acelasi lucru ca filtrul de ulei, el curata uleiul din transmisie.

 

Citeste si despre: cand se schimba filtrul de ulei

 

 

Cat de des trebuie schimbat filtrul de transmisie?

 

Cu timpul, mici aschii de metal (span) se vor desprinde din cauza frecarii intre pinioanele transmisiei.

Desi fiecare masina are trecut in manual perioada cand uleiul si filtrul trebuie schimbate, o medie spune ca acestea trebuie inlocuite la fiecare 40.000 de km. Schimbarea uleiului transmisiei si a filtrului este destul de complicata si te sfatuim sa faci asa intr-un service specializat.

De obicei cand e timpul sa inlocuiesti filtrul transmisiei trebuie facuta revizia generala a acesteia si pe piata gasesti kit-uri pentru asta, care contin si ulei si filtru. Pe langa filtru si ulei de transmisie, in acest kit mai gasesti:

 

 

Garnitura: garnitura asigura o fixare stransa intre filtrul transmisiei si transmisia propriu-zisa, astfel incat uleiul sa nu aiba pe unde sa curga. Garnitura este facuta din cauciuc de obicei si prinsa in suruburi;

 

Palnie: in kit mai gasim o palnie cu o sita in cap, care conecteaza filtrul de pompa de ulei;

 

Sigiliu: arata ca un O mare din cauciuc, el asigura conectarea intre palnie si carcasa transmisiei.

 

Cum functioneaza filtrul transmisiei este un proces usor de inteles. Daca ai totusi nelamuriri si nu esti sigur ca acest filtru trebuie sau cand trebuie inlocuit, poti apela la un mecanic.

 

 

Citeste si despre: totul despre filtrul de particule

 

 

Sursa foto: amazon.com

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate