Motivele pentru care ar trebui sa respectati programul de revizii al masinii

Motivele pentru care ar trebui sa respectati programul de revizii al masinii

Cei mai multi dintre noi nu respecta un anumit program de mentenanta al autoturismului. Desi ne-am putea gandi ca facem in acest fel o economie importanta, pe termen lung aceasta atitudine se va dovedi nefavorabila intretinerii masinii.

Care sunt motivele pentru care ar trebui sa respectam programul de mentenanta auto?

Manualul de service al autoturismului indica un anumit program de mentenanta al masinii care trebuie respectat si implementat. Cu cat avem mai mare grija sa pastram masina in stare buna de functionare, cu atat va rezista un timp mai indelungat si ne vom putea bucura de toate avantajele pe care ni le poate aduce.

Prin intermediul acestui articol va facem cunoscute motivele pentru care nu este bine sa amanam etapele de revizie a unei masini.

Citeste si despre: semne ca masina necesita revizie si schimb de ulei

Extinderea duratei de viata a autoturismului

In cazul in care programul de mentenanta este respectat, acesta va contribui la cresterea duratei de viata a autoturismului din dotare. Este necesar sa realizam intretinerea corespunzatoare a masinii pentru a profita pe termen lung.

In primul rand, trebuie sa luam in considerare faptul ca o masina care nu este intretinuta corespunzator si verificata cu privire la defectiuni de natura mecanica poate sa puna in pericol viata conducatorului auto si a celorlalti participanti la trafic.

In plus, intretinerea corecta ajuta la asigurarea unei durate de viata crescute a autoturismului. Acesta este motivul principal pentru care ar trebui sa va ocupati de intretinerea periodica a masinii, pentru ca pe termen lung sa evitati costuri inutile legate de eventuale reparatii sau chiar de necesitatea schimbarii autoturismului.

 

Reprezinta o garantie de siguranta

Verificarea periodica a masinii poate sa ajute la realizarea de economii importante pe termen lung. Multi conducatori auto sunt de parere ca pot sa isi dea seama de starea tehnica a autoturismului lor doar dupa o inspectie vizuala, ceea ce de obicei nu este adevarat.

Automobilele au nevoie sa fie verificate periodic din anumite motive. Verificarea in cadrul unui service poate sa ajute la depistarea unor probleme inainte ca acestea sa determine avarierea unor componente importante sau sa determine afectarea modului de functionare al masinii.

Pentru a oferi siguranta in trafic, dar si o performanta crescuta a autovehiculului, specialistii recomanda examinarea a 7 componente si anume - motor, sistemul de franare, sistem de directie, sisteme electronice, stergatoare, faruri si cutia de viteze. In cazul in care apar probleme, este esential ca acestea sa fie reparate sau partile defecte sa fie inlocuite. 

Citeste si despre: intretinerea la domiciliu a autoturismului

Pastrarea valorii autoturismului in timp

Este important ca starea tehnica a autoturismului sa fie verificata periodic, atat pentru a prelungi durata de viata cat si pentru a-i mentine valoarea in timp.

In cazul in care va hotarati sa vindeti masina, o evidenta detaliata a manoperelor de intretinere efectuate va va ajuta si va spori valoarea autoturismului. Piata auto second hand este una deosebit de competitiva, ceea ce inseamna ca un astfel de amanunt legat de detalierea manoperelor de intretinere poate face diferenta.

 

Economia de bani

Schimbarea uleiului de motor contribuie la economii financiare importante. Acest lucru s-ar putea sa vi se para ciudat din moment ce sunteti nevoiti sa faceti investitii financiare pentru a intretine autovehiculul, dar trebuie sa luati in considerare faptul ca ne-efectuarea anumitor manopere poate genera costuri mult mai mari pe termen lung.

Este important sa respectam programul de intretinere al masinii din moment ce in cadrul acestor vizite in service pot fi identificate anumite probleme minore si rezolvate imediat, cu costuri minime.

De exemplu, in cazul in care nivelul de ulei este scazut, problemele care pot sa apara pot fi importante, ducand uneori pana la distrugerea motorului.

Avand in vedere faptul ca verificarea nivelului uleiului de motor este obligatorie in cadrul fiecarei prezentari in service, veti putea realiza astfel importante economii financiare si evita situatii periculoase. Ceea ce este si mai important este ca masina s-ar putea pur si simplu sa cedeze in cazul in care nu beneficiaza de proceduri de intretinere, ducand la costuri ridicate de reparatii.

Concluzie

Manoperele de intretinere periodica a masinii sunt necesare pentru a asigura o durata lunga de viata a masinii dar si functionarea acesteia in conditii optime.

Citeste si despre: cum sa economisesti bani la intretinerea masinii

Sursa foto: budgetdirect.com.au, readersdigest.ca, newmansautobody.com, driving.ca

Articole similare

In Romania au loc anual 30.000 de accidente insa nu stim cate din ele au loc din cauza starii vehiculelor.

Acest cod se refera la eroarea electrica a semnalului de control al pilotului automat - pozitia OFF (oprit).

In articol avem pregatite pentru dumneavoastra cateva obiceiuri proaste pe care ar trebui sa le evitati atunci cand conduceti vehicule care au cutie de viteze manuala.

Blocarea la nivelul injectoarelor poate fi cauzata de reziduuri din carburant sau din sistemul care asigura furnizarea combustibilului.