De ce se ard tot timpul becurile de la faruri?

De ce se ard tot timpul becurile de la faruri?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa schimbi un bec de la far si la o saptamana sa se arda iar? Sau sa-l schimbi pe cel din stanga si la cateva zile sa se arda si cel din dreapta?

Ce probleme poti avea cu becurile de la faruri?

Becurile pe halogen sunt destul de populare pentru ca sunt simple, ieftine si durabile, garantate 1000 de ore in conditii normale de utilizare. Daca mergi 10.000-15.000 de km pe an, poti sa te astepti sa le inlocuiesti o data la 5-6 ani.

Citeste si despre: comutator lumini frana

Inainte de a schimba becul, verifica conectorul electric care intra in spatele becului. Nu pune mana pe suprafata din sticla a becului, incearca sa folosesti manusi sau o carpa.

Pielea umana secreta un ulei care protejeaza pielea, acest ulei in contact cu suprafata becului il va face sa se supraincalzeasca atunci cand becul este aprins.

Daca nu ai manusi la indemana, tine-l de partea metalica tot timpul si atunci cand il montezi. Daca becul nou montat nu se aprinde inseamna ca problema este una de natura electrica, conectorul defect sau poate cablul este taiat undeva pe drum.

Becurile HID sau High Intensity Dischrage sunt surse de iluminat bazate pe tehnologia arcului electric generat intre electrozi aflati intr-un dispozitiv, transparent sau translucid, cu gaz la inalta presiune. Becurile HID pentru autoturisme emit un flux luminos decat cele cu halogen.

Ca la instalatiile de neon, becurile HID au un starter si un bec, de multe ori amandoua se gasesc in acelasi ansamblu, cand unul se arde amandoua trebuie schimbate.

Exista si tipuri cu becul si starterul separat, problema le ele este atunci cand unul din elemente se arde. Efectul este acelasi, becul nu se mai aprinde, dar nu stii exact ce nu mai merge, starterul sau becul. Cel mai bine ar fi sa apelezi la un mecanic in astfel de situatii.

Daca te afli in situatia in care niciunul din becuri nu mai merge si asta se intampla in timp ce conduci, porneste proiectoarele si avariile pentru a te face vizibil celorlalti participanti la trafic.

Citeste si despre: cand trebuie sa schimbi becurile masinii

Sursa foto: liveabout.com, popularmechanics.com

Articole similare

Cu totii stim faptul ca o masina care a rulat peste 160.000 km va avea nevoie de anumite masuri de intretinere specifice, comparativ cu o masina noua.

A fost introdus in 2015 si a devenit cea mai buna oferta pentru Toyota Auris si mai tarziu o optiune pentru Toyota C-HR.

Acest cod se refera la eroarea circuitului de control al incalzitorului HO2S, este ridicat, (cilindrul 2 – senzorul 3).

Cum se comporta masina cand senzorul de impulsuri aprindere ( senzorul pozitie ax cu came ) este defect? Ce trebuie sa faci? Cum sa il cureti?