Durata de viata rezervor de combustibil auto

Cu totii stim ce este rezervorul de combustibil si ce rol are, insa cati stiu cand trebuie inlocuit?

Rolul lui este unul crucial, el trebuie sa depoziteze benzina sau motorina care pune in miscare orice autoturism. Pe langa depozitare, trebuie sa protejeze combustibilul.

Un rezervor care curge este un adevarat pericol, atat pentru mediul inconjurator cat si pentru pasageri si masinile de langa. Din aceste motive, rezervoarele trebuie sa fie fiabile si sa dureze o perioada semnificativa de timp.

scrie un review despre masina ta

Materialul din care este construit rezervorul este un element foarte important cand vine vorba de durata de viata. Rezervoarele moderne sunt din plastic.

 

Citeste si despre: cata benzina trebuie sa am in mod normal in rezervor

 

Ce materiale sunt/au fost folosite pentru fabricarea rezervoarelor de combustibil?

Producatorii au folosit rezervoare de combustibil din otel la inceput. Dupa au optat pentru aluminiu si in prezent se foloseste HDPE, un plastic puternic, durabil si foarte rezistent in cazuri de soc si caldura extrema.

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

Acest material a fost perfect pentru producatori, pentru ca HDPE-ul este foarte maleabil la temperaturi mari si practic au putut crea orice forma din acest material si neavand cusaturi sau puncte de imbinare, nu exista puncte slabe.

 

Care este durata de viata a rezervoarelor in functie de materialele din care sunt confectionate?

Rezervoarele metalice, primele folosite in istorie, erau inlocuite dupa 10 ani. Cele din aluminiu sau otel, daca nu sunt lovite pot rezista mai bine de un deceniu, insa dupa acea perioada trebuie verificate atunci cand faci revizia masinii. Daca ajung sa corodeze trebuie inlocuite cat de curand posibil.

Rezervoarele din HDPE pot rezista toata viata masinii, neavand metal ele nu corodeaza si in caz de lovituri sunt foarte rezistente. Ele pot suferii doar in conditii de temperaturi exteme.

 

scrie ce probleme ai avut cu masina ta

Citeste si despre: este sigur sa conduci fara capacul rezervorului

 

 

Sursa foto: automotiveward.com

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate