Scut auto metalic vs scut auto de plastic

Scut auto metalic vs scut auto de plastic

Scut auto metalic sau de plastic?

Expus in permanenta conditiilor de drum si celor meteorologice, motorul masinii pe care o conduci este, fara doar si poate, cea mai vulnerabila piesa dintre toate. Acesta este si motivul pentru care ar trebui sa fii preocupat mereu de buna functionare, dar mai ales de protejarea acestuia, daca vrei sa prelungesti durata de viata a autoturismului. 

Expunerea motorului la praful de pe carosabil, la materialul antiderapant prezent aproape sase luni pe an pe fiecare drum public, dar si riscul de a trece peste o groapa, o simpla denivelare sau peste obiecte mai dure ar trebui sa reprezinte motive suficiente pentru a comanda si monta un scut de motor pe masina. 

Pe piata exista doua mari tipuri de scuturi de motor - cele din plastic si cele din metal. Pentru care dintre cele doua optiuni ar trebui sa optezi si care sunt avantajele fiecarei variante in parte iti vom explica in cele ce urmeaza.

Cat costa un scut auto?

Nu puteam sa nu incepem cu cel mai important criteriu, care primeaza in multe alte ocazii, pentru multe alte cumparaturi pe care le ai de facut - PRETUL. In ceea ce priveste costul unui scut de motor din plastic, este usor de intuit faptul ca acesta este mai redus decat cel al unui scut de motor din metal, dat fiind materialul din care cele doua sunt fabricate. Desigur, si rezistenta acestora este in raport direct cu duritatea de care plasticul, respectiv metalul, se pot bucura. 

Astfel, pentru un scut de motor din plastic te vei putea bucura de un pret mai accesibil, dar care vine la pachet cu o rezistenta mai scazuta in fata posibilelor obstacole dure cu care masina ar putea veni in contact. La polul opus, un scut auto din metal va avea o durata de viata mult mai mare, pentru un pret pe masura calitatilor materialului. 

Pana la urma, decizia iti apartine in totalitate - preferi sa investesti intr-un accesoriu de acest tip pe care sa te poti baza pentru mai mult timp sau alegi sa platesti mai putin, dar sa risti de fiecare data cand cobori sau urci o bordura mai inalta? 

E bine sa stii ca pretul unui scut metalic poate fi cuprins intre 250 si 600 lei, in functie de modelul masinii pentru care a fost fabricat. De pilda, un scut de motor pentru un Golf 4 costa mai putin de 300 lei.  

Cum se monteaza un scut auto?

Montarea unui scut auto poate fi o activitate simplu de realizat, mai ales daca esti pasionat de tot ce inseamna partea mecanica a unei masini. Pentru orice scut metalic pe care il comanzi, vei primi instructiuni clare de montaj, desi nu ai neaparata nevoie de ele, daca urmezi pasii de mai jos:

Urca masina pe un cric, dupa ce ai securizat-o din toate punctele de vedere. Pentru a evita orice posibila accidentare in timpul acestui proces, iti recomandam sa asezi in cel putin doua locuri diametral opuse ale masinii, sub caroserie, cate o piatra mare. 

Demonteaza scutul de motor vechi, daca este cazul. Acesta poate fi indepartat cu usurinta, eliberand clipsurile care l-au stabilizat pana in acel moment.

Pozitioneaza noul scut de motor astfel incat sa iti fie usor sa prinzi la loc clemele laterale si asigura-te ca le-ai strans suficient.

Acum esti gata de drum, fara grija ca un eventual obstacol mai dur intalnit pe carosabil ti-ar putea lovi motorul! 

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-white-mitsubishi-montero-sport-on-dirt-road-1213292/

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0469

Cod eroare OBD2 P0469

Acest cod se refera la eroarea sistemului EVAP - defectiunea circuitului senzorului de curatare - tensiunea de intrare oscilanta.

Care sunt cele mai dese simptome ale unui cardan defect?

Care sunt cele mai dese simptome ale unui cardan defect?

E mai bine sa intervii din timp, cu cheltuieli mici decat sa astepti pana la o deteriorare completa a cardanului si a arborelui cardanic.

Despre motorul N42B20 de la BMW

Despre motorul N42B20 de la BMW

Acest motor in linie, cu patru cilindri, de doi litri, a aparut in 2001 cu o singura tinta – de a inlocui vechile motoare M43B18, M43TU si M44B19.

Cod eroare OBD2 P0542

Cod eroare OBD2 P0542

Acest cod se refera la eroarea circuitului de incalzire a aerului de admisie - zona A - tensiune ridicata.