Sfaturi pentru soferii incepatori

Sfaturi pentru soferii incepatori

Experienta de sofer incepator, poate fi destul de infricosatoare uneori mai ales cand ai foarte multe masini in jur. Un truc pentru a fi un sofer bun este sa fii increzator si sa stii cum sa iti manevrezi vehiculul.

Daca deveniti panicat de fiecare data cand trebuie sa intoarceti vehiculul sau sa efectuati o depasire, probabil veti suferi un accident auto. Puteti evita acest lucru invatand toate elementele de baza ale conducerii.

Citeste si despre: tot ce trebuie sa stii despre masini ca incepator

5 sfaturi pentru soferii incepatori

Pentru a va ajuta sa va incepeti viata de conducator auto, va vom prezenta cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont. Acestea sunt sfaturi care ar putea orice sofer incepator sa devina cat mai bun.

 

Reglati oglinzile si scaunele

Inainte de a porni motorul, asigurati-va ca va aflati intr-o pozitie confortabila de condus. Inseamna ca trebuie sa va reglati scaunul ca acesta sa fie cat mai confortabil. Apoi trebuie sa reglati oglinzile laterale si retrovizoare, asftel incat sa puteti vedea clar in spatele masinii.

In caz contrar, veti fi nevoit sa le reglati in mers, acest lucru va creste sansele unui accident auto, mai ales ca sunteti incepator.

Nu calcati puternic pedala de acceleratie

Nu va ganditi ca trebuie sa apasati cu putere pedala de acceleratie pentru a accelera vehiculul. Apasati treptat pedala de acceleratie si cresteti incet viteza de accelerare. Acest lucru va pune mai putina presiune pe motor.

Utilizati semnalizatoarele

De fiecare data cand vreti sa intoarceti sau sa schimbat banda de mers, trebuie sa semnalizati pentru ca ceilalti soferi sa stie in ce parte mergeti. Daca nu semnalizati, soferii din spatele dumneavoastra vor fi suprinsi atunci cand incetiniti brusc sau va intoarceti sau accelerati pentru a schimba benzile. Acest lucru ar putea duce la un accident.

Respectati limita de viteza

Posibil sa observati ca multi soferi conduc mai repede decat viteza legala admisa. Ca sofer incepator, trebuie sa respectati mereu limita de viteza. Daca alti soferi vor sa va depaseasca, nu-i nici o problema, lasati-i, nu trebuie sa va simtiti presat de oamenii din spatele dumneavoastra. Desigur, nici sa mergeti foarte incet, nici acest lucru nu este bun, doar respectati limita de viteza.

Nu va lasati distras

Soferii incepatori din secolul 21 vor fi probabil tentati sa foloseasca telefoanele sau alte gadget-uri electronice in timp ce conduc. Nu cadeti in aceasta capcana pentru ca puteti pune in pericol pe voi insiva si pe ceilalti participanti la trafic. Trebuie sa acordati atentie conducerii in timp ce invatati sa acumulati experienta.

Citeste si despre: obiceiuri proaste la volan care iti afecteaza masina

Sursa foto: mylicence.sa.gov.au, driving-tests.org, 

Articole similare
Masina scoate zgomote si vibratii la franare

Masina scoate zgomote si vibratii la franare

In continuare va vom prezenta 7 posibile cauze ale vibratiilor si ale zgomotelor in momentul franarii.

Cod eroare OBD2 P0667

Cod eroare OBD2 P0667

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a modulelor de comanda PCM/ECM/TCM - performanta slaba.

Despre motorul VQ30DE de la Nissan

Despre motorul VQ30DE de la Nissan

Nissan a inceput productia primului mare motor al seriei VQ in 1994. A fost motorul VQ30DE. Motorul a inlocuit VG30DE si VE30DE.

Ce sa faci daca ai un cui in cauciuc?

Ce sa faci daca ai un cui in cauciuc?

Ni se intampla tuturor. Vezi acel cui mic iesind in afara sau auzi sunetul psss scos de aerul care iese din cauciucul intepat.