Totul despre sistemul Angel Eyes de la BMW

Totul despre sistemul Angel Eyes de la BMW

Articolul de astazi va fi mai mult pe placul fanilor Bmw dar nu numai. Deja unii poate v-ati dat seama ca vom vorbi despre farurile cu “angel eyes” specifice marelui producator bavarez Bmw.

Cum s-ar traduce din engleza, ochi de inger sunt o inventie a bavarezilor cu care au reusit sa atraga foarte multa lume care sa le cumpere masinile. Totodata a devenit si o moda, multi posesori de masini punandu-si kit-uri aftermarket de angel eyes pe masinile lor, chiar daca nu erau Bmw-uri.

Oricine poate achizitiona un astfel de kit si cu ajutorul unui electrician bun sa si le monteze pe orice masina. Parerea noastra este ca angel eyes-urile sunt specifice BMW-urilor si ca se potrivesc doar pe aceste tipuri de masini, nu sa pui kit-uri aftermarket pe orice alt model de masina.

Acum sa vorbim putin de evolutia acestor faruri, cand au aparut prima data si cum functionau si unde s-a ajuns acum multumita tehnologiei. Totul a inceput pentru prima data in anul 1995 cand a fost scos pe piata cea de-a patra generatie de BMW seria 5 E39 pentru cunoscatori. O masina care mult imbunatatita de generatia sa precedenta, seria 5 E34. Noul model era mult mai sportiv dar in acelasi timp si mult mai elegant, masina putand fi folosita toata saptamana “business” iar in weekend puteai sa mergi tare cu ea, sau la nevoie nu te lasa niciodata avand o putere destul de buna tinanad cont de dimensiunile acesteia.

Citeste si despre: farurile matuite si metode de curatare

Poate si datorita ca noul model avea si o aerodinamica mult mai buna. Din meniu sa spunem asa nu lipsesc si multitudinea de dotari in plus si sistemele de siguranta. Dar revenind la treaba noastra, acest model a uimit prin noul update adus modelului, dar cel mai mult a uimit cu farurile sale, care aveau un model nou pe piata.

In interior pozitiile erau sub forma unor cercuri luminoase care seamanau cu o pereche de ochi. De asemenea era prima masina care folosea sistemul de iluminare cu led-uri. Acel cerc fiind normal o banda speciala cu leduri. Dupa aceasta aparitie si acest boom, BMW a echipat toate masinile sale cu acest tip de pozitii. Urmatoare generatie de seria 5 si anume E60-ul a adus iarasi o schimbare in bine, care din nou a uimit si BMW a dat din nou lovitura pe piata. Lansat in 2003 E60-ul avea in echipare acei “ochi de inger” doar ca putin schimbata, fata de modelul precedent unde ambele cercuri din interiorul farului aveau aceasi marime, acum a evoluat si inelul exterior era mai mare iar cel interior mai mic.

Totodata au adaugat o spranceana ridicata si acest design era mult mai agresiv si dadea o tenta de sportivitate ridicata. Pai acest model a dat lovitura pe piata, din nou. Luminile “ochilor” erau galbene, similara cu nuanta aurului, de asta mai era numita “lumina de aur”.

Dupa parerea noastra persoanala aceste faruri sunt cele mai bune faruri a celor de la Bmw si nu numai. Credem ca astea sunt unele dintre cele mai agresive faruri si cele care spun cele mai multe.

Ii ofera o valenta foarte sportiva masinii si un caracter aparte. Dupa mai multe intrebari aplicate diferitilor posesori de astfel de masini, au recunoscut ca multi au cumparat-o pentru acele faruri care pur si simplu sunt fenomenale.

Citeste si despre: de ce se ard tot timpul becurile de la faruri

Dupa acest boom pe piata, Bmw a incercat ceva similar si pe modelele de seria 3 E90 si inclusiv pe seria 5 F10, dar acolo impactul nu a mai fost asa de mare, cei drept da, arata si alea foarte bine dar nu se compara cu precedentele.

Parerea noastra este ca tot farurile de E60 raman la putere orice ar fi. Acest tip de faruri sunt montate inclusiv si pe X5 si X6 dar din nou, confera un aspect sportiv dar nu uimesc asa de tare precum cele de E60.

Totusi sunt cu mult peste concurenta lor din acea perioada. Dupa s-a tot avansat si au aparut angel eyes-urile care aveau baza de jos plata, lucru care confera un aspect mai modern. Dupa unele modele vin cu acele angel eyes-uri mai mult hexagonale decat rotunde iar in centru au un modul de luminare laser.

Da, noile faruri Bmw sunt dotate cu laser, s-a trecut treptat de la bec normal cu halogen, la leduri dupa care in prezent sunt folosite laserele care ofera o lumina foarte buna pe timp de noapte. Mai ales cu noile tehnologii care ocolesc anumite obiecte sau care nu ii orbesc pe ceilalti conducatori auto.

Dar din pacate, Bmw are tendinta sa nu mai pastreze aceste angel eyes-uri sau cel putin dupa parerea noastra este ca le-au modificat asa de tare incat nu mai par sa fie niste ochi de inger ci mai mult niste forme geometrice care au ca si scop sa-ti induca senzatia de sportivitate.

Citeste si despre: faruri xenon pro sau contra

Sursa foto: pinterest.com, ssdd-motorsport.com, umnitza.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0385

Cod eroare OBD2 P0385

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului pozitiei arborelui cotit - Zona "B".

Cod eroare OBD2 P0869

Cod eroare OBD2 P0869

Acest cod se refera la eroarea presiunii lichidului de transmisie - presiune ridicata.

Sistem de control pentru croaziera adaptabil (ACC)

Sistem de control pentru croaziera adaptabil (ACC)

Sistemul de control pentru croaziera adaptabil – tempomat – contribuie la evitarea accidentelor, mentinand permanent autovehiculul la o distanta sigura.

Cod eroare OBD2 P0553

Cod eroare OBD2 P0553

Acest cod se refera la defectiunea circuitului senzorului de presiune a servodirectiei - tensiune ridicata.