Tu cu ce combustibil alimentezi?

Tu cu ce combustibil alimentezi?

Majoritatea dintre dumneavoastra care detineti masini probabil v-ati intrebat cum ati putea alege combustibilul potrivit pentru masina dumneavoastra.

In cazul in care nu ati reusit inca sa va achizionati o masina dar aveti in plan sa o faceti pe viitor, va sfatuim sa vizitati inainte site-urile web de incredere pentru a va face mai usoara alegerea cumpararii si totodata sa cereti parerea persoanelor specializate ce va pot oferi o parere sincera, concreta si corecta cu privire la importanta tipului de combustibil potrivit masinii dorite de dumneavoastra. Puteti vizita si sectiunea noastra de review-uri facute de posesori.

In ambele situatii enuntate mai sus, este imperativ sa stiti cate ceva despre standardele industriale conventionale si despre motivele pentru care este importanta folosirea calitatii corecte sau adecvate de combustibil pentru un anumit vehicul. 

Daca inca nu sunteti de acord cu ce fel de combustibil ar trebui sa cumparati si cum sa alegeti combustibilul potrivit pentru masina dumneavoastra, in acest articol va vom oferi cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti combustibilul potrivit.

Combustibilul adecvat masinii dumneavoastra il puteti identifica si cu ajutorul recomandarilor oferite de catre producatorul masinii.

Totusi, noi suntem de parere ca, cea mai clara si cea mai directa modalitate de a cunoaste combustibilul potrivit de utilizat pentru masina dumneavoastra este sa cititi ceea ce este scris in manualul de utilizare al automobilului.

Citeste si despre: metode eficiente de a economisi combustibil

In alegera combustibilului potrivit masinii dumneavoastra este important sa evaluati si optiunile de combustibil diesel sau fara plumb. In cazul in care masina dumneavoastra nu contine un manual de utilizare, nu va ingrijorati. Cele mai multe masini vandute accepta fie combustibil diesel, fie benzina fara plumb.

Ce este complicat este faptul ca, unele masini de consum, inclusiv automobilele compacte de la Volkswagen, consuma combustibil diesel.

Trebuie sa aveti grija ce marca de automobile va achizitionati deoarece alegerea gresita poate fi chiar periculoasa. Pe deasupra, in alegerea combustibilului este elementar si a intelege care este combustibilul folosit in cazul masinilor de specialitate sau de inalta performanta.

Majoritatea autoturismelor au nevoie, pur si simplu, de cel mai mic nivel și cel mai mic carburant octanic la pompe. Acesta se numeste combustibil octanic 87. Exceptiile de la regula, sunt, de obicei, fie masinile de specialitate, ce detin constructii si motoare de inalta clasa, fie masinile de inalta performanta care au nevoie de un carburant cu cifra octanica mai mare.

Sfatul nostru este sa consultati un mecanic calificat pentru a stii ce tip de combustibil ar trebui sa utilizati.  In identificarea combustibilului potrivit masinii dumneavoastra trebuie sa luati in considerare atat varsta, cat si starea autovehiculului.

Mecanicii auto recomanda, uneori, ca soferii motoarelor mai vechi, cu probleme, sa treaca la o cifra octanica mai mare deoarece acest lucru poate mentine masina dumneavoastra intr-o stare foarte buna pe o perioada mai indelungata de timp decat daca ati avea o cifra octanica mai mica.

Tineti minte! Aceasta nu este o recomandare generala, ci se aplica numai cazurilor specifice! Nu treceti la o cifra octanica mai mare decat atunci cand aveti parerea unui mecanic specializat in acest domeniu! 

Suntem de parere ca un factor important in alegerea combustibilului masinii dumneavoastra tine si de atentia pe care o oferiti motorului in timpul conducerii. Chiar daca manualul dumneavoastra solicita combustibil de calitate inferioara, acordati intotdeauna o atentie deosebita sunetelor pe care le produce motorul.

Daca incepeti sa observati sau sa auziti motorul generand sunete de bataie, incercati trecerea la combustibilul de o calitate mai superioara. In cazul in care motorul dumneavoastra scapa de aceste zgomote cauzate de combustibilul de calitate inferioara, trebuie sa il alimentati mereu cu acel grad de combustibil pentru a evita problemele ce pot aparea pe viitor.

Un alt lucru important in alegerea combustibilului potrivit tine de intelegerea gradului de combustibil pe care il are masina dumneavoastra.

Doar un mecanic calificat va poate verifica in totalitate autoturismul si va poate sfatui cu privire la gradul de combustibil pe care trebuie sa-l puneti in masina. Daca un combustibil cu grad scazut sau inferior este utilizat intr-un motor care produce niveluri relativ ridicate de caldura si presiune, puteti auzi motorul dumneavostra incepand sa bata. 

Acesta este sunetul a numeroase explozii mici pe secunda, toate avand loc la momentul nepotrivit si provocand probleme reale ale motorului. De-a lungul timpului, aceasta bataie poate deteriora componentele importante ale motorului si poate afecta drastic performanta motorului. Asadar, inainte de a va face plinul cu, combustibil fara plumb, va recomandam sa aflati daca masina ar trebui sa functioneze cu acest grad sau tip de combustibil.

Puteti alege combustibilul potrivit pentru masina dumneavoastra si atunci cand cunoasteti diferenta dintre diferitele grade de combustibil. Puteti pompa combustibilul in rezervorul masinii si direct dintr-un recipient.

Pentru o combustie corecta, caldura si presiunea trebuie combinate cu combustibilul si aerul. De asemenea, conteaza sa fie si la momentul potrivit aprinderea. Daca o parte a ecuatiei este perturbata, combustibilul nu se aprinde corect.

Deoarece fiecare motor este diferit si din cauza faptului ca motoarele se schimba in timp, statiile de carburant ofera, in mod normal, trei grade de combustibil. Aceste grade nu au absolut nimic de-a face cu calitatea oferita. Exista combustibil de 87 de grade si carburant de 89 sau 93 de grade. Nici unul nu este de o calitate mai inferioara decat celalalt.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este doar sa aflati de la un mecanic calificat care grad de combustibil este potrivit pentru masina dumneavoastra.

Asadar, va sfatuim ca sa evaluati intotdeauna relatia Diesel versus Benzina (combustibil fara plumb) atunci cand sunteti dispusi a achizitiona un automobil. De cele mai multe ori, motoarele cu combustibil diesel au o durata de viata mai indelungata si ofera un consum mai bun. 

Citeste si despre: cele mai cunoscute mituri legate de economia de combustibil

Sursa foto: saga.co.uk, reachingutopia.com, driving-tests.org, cars.co.za

Articole similare
P0006 Oprire alimentare cu combustibil. Semnal electric slab

P0006 Oprire alimentare cu combustibil. Semnal electric slab

Eroare spune calculatorului ca circuitul electric care tine de alimentarea motorului cu combustibil trimite un semnal prea slab, imposibil de citit, oprind astfel supapa de control.

Sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Sfaturi pentru a realiza o economie de combustibil

Costurile detinerii, dar si intretinerii unui autovehicul pot ajunge destul de ridicate in ziua de azi ca urmare a cresterii costurilor combustibilului.

P0005 Oprire alimentare cu combustibil. Circuitul electric ramane deschis

P0005 Oprire alimentare cu combustibil. Circuitul electric ramane deschis

Ce simptome are masina cand apare codul de eroare P0005? Din ce cauze apare eroare P0005?

P0007 Oprire alimentare cu combustibil. Semnal electric prea puternic

P0007 Oprire alimentare cu combustibil. Semnal electric prea puternic

Ce simptome are masina cand apare codul de eroare P0007? apare check-engine; motorul nu porneste; motorul continua sa mearga dupa ce scoti cheia din contact;motorul se poate ineca in mers.

Ce sa faci daca ai ramas fara combustibil?

Ce sa faci daca ai ramas fara combustibil?

In acest articol vom vorbi despre ce trebuie sa faci daca ramani fara combustibil in mijlocul drumului sau asa cum mai este numita popular “pana prostului”.

Metode prin care poti repara un rezervor de combustibil

Metode prin care poti repara un rezervor de combustibil

Una dintre cele mai dese cauze care pot duce la fisurarea rezervorului este ca acesta a intrat in contact cu un obiect ascutit, pietre de exemplu.

Tot ce trebuie sa stiti despre filtrul de combustibil

Tot ce trebuie sa stiti despre filtrul de combustibil

Filtrul de combustibil reprezinta una dintre cele mai importante componente ale sistemului de alimentare cu carburant al masinii.

Zgomote provenite de la motor

Zgomote provenite de la motor

Un zgomot la nivelul motorului poate indica o defectiune majora sau o performanta scazuta a acestuia.

Mici probleme ce pot aparea la motoarele vechi

Mici probleme ce pot aparea la motoarele vechi

Masinile vechi necesita atentie in cazul in care intampinam dificultati la pornire, cand avem de-a face cu o pierdere a puterii sau cu fenomenul de rateu.

Despre arderea anormala a benzinei (rateuri)

Despre arderea anormala a benzinei (rateuri)

Arderea anormala a combustibilului poate sa apara din cauza fenomenului de detonatie sau din cauza unei aprinderi secundare.

Tu folosesti lubrifriant de motor? Despre Dura Lube

Tu folosesti lubrifriant de motor? Despre Dura Lube

Super Dura Lube este un amestec de inalta precizie de componente petroliere de inalta tehnologie combinate printr-un proces tehnologic unic.

Decarbonizare motor. Merita sau nu?

Decarbonizare motor. Merita sau nu?

In acest articol vom raspunde la urmatoarele intrebari: Ce este? La ce ne ajuta? Ce costuri are aceasta operatiune? Avantaje si dezavantaje.

Despre motorul VQ35DE de la Nissan

Despre motorul VQ35DE de la Nissan

Motorul VQ35DE este unul dintre cele mai populare motoare Nissan. Acesta a fost dezvoltat pentru a inlocui motorul VQ30DE in anul 2000.

Ce rol are catalizatorul?

Ce rol are catalizatorul?

Desigur motorul masinii trebuie sa fie in stare foarte buna de funtionare pentru a ne putea da seama cu exactitate daca este infundat catalizatorul.

Metode eficiente de a economisi combustibil

Metode eficiente de a economisi combustibil

Intretinerea unui autovehicul reprezinta o cheltuiala suplimentara, chiar si in conditiile in care pretul benzinei sau motorinei ramane stabil.

Simptomele unui senzor de detonatie defect

Simptomele unui senzor de detonatie defect

Detonatia este procesul care survine atunci cand amestecul nu este aprins de scanteia bujiei, cand temperatura amestecului atinge limita de autoaprindere.

Simptomele unei volante cu masa dubla defecte

Simptomele unei volante cu masa dubla defecte

Semnele sunt foarte asemanatoare cu ale unui ambreiaj defect. Sfatul nostru este: daca experimentati simptomele din articol mergeti la un mecanic.

Ce inseamna autonomia unui vehicul?

Ce inseamna autonomia unui vehicul?

Autonomia unui vehicul este distanta calculata pe care acesta o poate parcurge folosind cantitatea de combustibil ramasa in rezervor.

P0002 masurare solenoid de combustibil. Supapa autonomie/performanta

P0002 masurare solenoid de combustibil. Supapa autonomie/performanta

P0002 masurare solenoid de combustibil. Supapa autonomie/performanta ,ce simptome are masina cand apare codul de eroare P0002? Din ce cauze apare eroare P0002?

P0001 Controlul cantitatii de combustibil/Regulator inchidere circuit

P0001 Controlul cantitatii de combustibil/Regulator inchidere circuit

Ce inseamna codul de eroare P0001? Ce simptome are masina cand apare codul de eroare P0001? Din ce cauze apare eroare P0001?

Economie carburant: sfaturi utile

Economie carburant: sfaturi utile

Cateva sfaturi simple despre cum sa platesti mai putin bani la pompa de combustibil, sfaturi care te pot ajuta sa reduci consumul masinii.

Despre sistemul cu dubla evacuare

Despre sistemul cu dubla evacuare

Amestecul de aer si combustibil ramas este fortat sa iasa din cilindru prin supapele de evacuare, in galeria de evacuare si sa iasa prin sistemul de evacuare.

De ce sa scrii un review despre masina ta?

De ce sa scrii un review despre masina ta?

Niciun jurnalist auto nu ne poate spune mai multe despre o anumita masina, decat posesorul acesteia, cel care o intretine si o conduce zi de zi.

Cod eroare al regulatorului presiunii de combustibil P0001

Cod eroare al regulatorului presiunii de combustibil P0001

Cauze comune pentru defectarea regulatorului de presiune si aparitia erorii P0001

Cum se curata catalizatorul?

Cum se curata catalizatorul?

In acest caz catalizatorul se va demonta de pe masina, si se va curata cu o solutie speciala, sau daca aveti ceva cunostinte de mecanic

Ce sa faci cand ramai fara servodirectie?

Ce sa faci cand ramai fara servodirectie?

Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a evita toate acestea este sa va asigurati ca lichidul de servo este schimbat in mod regulat.

Injector: Ce este injectorul si ce face?

Injector: Ce este injectorul si ce face?

Injectoarele pot ceda cu timpul de aceea o sa enumaram cateva simptome ale unui injector care nu functioneaza corespunzator.

Ce sa faci si ce sa nu faci pentru masina sau camionul tau pe timp de vara

Ce sa faci si ce sa nu faci pentru masina sau camionul tau pe timp de vara

Ce sa faci si ce sa nu faci pentru masina sau camionul tau pe timp de vara.

De ce este importanta cartea service a masinii?

De ce este importanta cartea service a masinii?

Cartea service este importanta si atunci cand vrei sa vinzi masina, deoarece o istorie completa si oficiala a reparatiilor va influenta valoarea masinii.

Ce tip de baterie auto sa alegi? Cu plumb-acid, gel sau AGM

Ce tip de baterie auto sa alegi? Cu plumb-acid, gel sau AGM

Bateriile cu start/stop sunt de asemenea baterii AGM. Posibil ca in urmatorii ani toate bateriile de pe piata sa fie AGM.