Ai pierdut cheia masinii?

Ai pierdut cheia masinii?

Pierderea cheilor de masina poate fi extrem de frustranta. Incercati sa gasiti mai intai cheile lipsa, apoi apelati la un lacatus local pentru a vedea daca pot face o cheie de inlocuire a masinii. 

Inlocuirea unei chei auto poate fi o experienta dezordonata si frustranta. Uneori se rupe cheia, in timp ce alteori se poate indoi sau purta pana cand nu mai functioneaza corect.

Pierderea unei chei este deosebit de frustranta cu ingrijorarea constanta ca prin procesul de a obtine o cheie de inlocuire, proprietarul va gasi cheia initiala undeva evident - cum ar fi buzunarul unei jachete in care a fost pierduta.

Oricare ar fi motivul, cheia este esentiala pentru utilizarea masinii, astfel incat fiecare masina necesita cel putin o cheie de rezerva.

Citeste si despre: cum sa economisesti bani la intretinerea masinii

Cazuri in care iti doresti o noua cheie pentru masina ta

1. Cheia este pierduta

Pierderea unei chei este frustranta. In plus, posibilitatea de a gasi o cheie pierduta ramane in afara cazului in care cheia a fost pierduta in ocean sau in timp ce calatoriti.

Daca aveti o cheie de rezerva, inlocuirea nu este necesara imediat daca nu puteti gasi originalul.

Daca nu gasiti cheia si nu aveti rezerva, incepeti imediat cautarea optiunilor de inlocuire - si nu va faceti griji, majoritatea locurilor care inlocuiesc cheile de la masina nu au nevoie de original pentru a efectua sarcina. 

2. Cheia nu functioneaza

Poate fi lovita sau indoita, devenind inutila. Unele chei de inalta tehnologie pot fi gravate cu laser sau au coduri wireless scanate de masina pentru a se asigura ca acestea sunt cheile corecte.

In timp ce acest lucru este bun pentru securitate, deteriorarea acestor coduri poate face o cheie sa fie inutila.

Exista, de asemenea, problema tot mai mare de a avea o telecomanda rupta integrata intr-o cheie functionala.

Cheia poate fi utilizata pentru a bloca si debloca usile si pentru a porni masina, dar telecomanda defectuoasa reduce confortul. Verificati intotdeauna mai intai bateria telecomenzii pentru a vedea daca aceasta este problema.

Din motive de securitate, problemele legate de chei sau incuietori trebuie sa fie adresate imediat.

Citeste si despre: cum functioneaza sistemul de pornire al unui vehicul

5 pasi pentru a obtine o cheie de inlocuire pentru masina dumneavoastra

1. Obtineti VIN

Mai intai, obtineti numarul de identificare al vehiculului (VIN) de pe tabloul de bord sau in compartimentul motor al masinii. Observati marca exacta, modelul si anul vehiculului. Daca VIN este greu de gasit, verificati titlul vehiculului sau documentele de asigurare pentru a afla.

2. Contactati un lacatus

Vehiculele mai vechi, in special cele fabricate de producatorii care nu sunt de lux, au cele mai usoare taste pe care le pot inlocui. Apelarea unui lacatus auto local poate rezolva intreaga problema in multe cazuri.

In plus, un lacatus poate sa te faca sa economisesti o multime de bani in comparatie cu un dealer. 

Cu toate acestea, in cazul in care cheia este dintr-o masina mai moderna, forma poate fi prea complexa pentru un lacatus local sau poate fi necesara programarea pentru a lucra cu un anumit vehicul.

Unii lacatusi sunt capabili de chei de inlocuire pentru programarea digitala, dar multi nu pot imita un cod cu laser gravat pe cheie.

3. Lasati-l pe un lacatus sa faca cheia si un dealer sa-l programeze

Daca un lacatus poate face cheia noua, dar nu o poate programa, duceti-o la dealer pentru acel pas final. Modulul care trebuie programat poate fi foarte scump prin distributie, deci asigurati-va ca ati cercetat alte optiuni. 

4. Daca cheia este foarte complexa, trebuie sa o inlocuiti

Daca niciuna dintre optiunile de mai sus nu este viabila, atunci probabil aveti o cheie cu caracteristici complexe in scopuri de securitate.

Inlocuirea poate fi disponibila numai prin producator, iar comanda poate dura o saptamana sau doua.

In acest caz, mergeti la magazinul de unde a fost cumparata masina si verificati daca garantia va acoperi costul sau daca distribuitorul va oferi un discount pentru a-si satisface clientul.

5. Luati in considerare pretul si fiabilitatea

Multe masini utilizeaza dispozitivele de intrare fara cheie - si de obicei nu seamana cu o cheie reala, acestea avand o fiabilitate mai mare. Daca una dintre aceste dispozitive si bateriile nu sunt moarte, este necesara comandarea unei noi chei de masina.

Acestea nu costa prea mult pentru a le cumpara online, dar trecerea printr-o distributie este un pariu mai sigur. Puteti chiar sa programati anumite chei, acasa. Altele trebuie programate de un profesionist.

In unele cazuri, cheia este programata la fabricatie si apoi trimisa clientului, dar acest lucru este valabil doar pentru cativa producatori de varf.

Securitatea este importanta, inlocuirea cartelei de masina poate fi costisitoare, deci fiti pregatiti. Intotdeauna incercati sa treceti pe la un lacatus atunci cand este posibil. Cercetarea preturilor din timp va poate salva de frustrarea de pe drum. 

Citeste si despre: cum functioneaza pornirea fara cheie

Sursa foto: technofaq.org, unitedlocksmith.net, locksmithmonkey.com, detailking.nz

Articole similare

Compresor A/C - simptome ale defectiunii

Atat timp cat compresorul A/C ramane functional, ar trebui sa aveti un flux stabil de aer rece.

Cod eroare OBD2 P0845

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a lichidului de transmisie - circuitul B.

Cod eroare OBD2 P2007

Acest cod se refera la problema galeriei de admisie - blocata inchisa - bancul 2.

Cum iti dai seama ca ambreiajul masinii tale este pe cale sa cedeze?

Iata cateva sfaturi despre cum sa prelungesti viata ambreiajului: nu abuza ambreiajul, nu trebuie sa il apesi de fiecare data cand franezi.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.