Ce inseamna fiabilitatea masinii?

Ce inseamna fiabilitatea masinii?

Toata lumea pune intrebarea asta: Cat de fiabila e masina X? Dar cati stiu cu adevarat ce inseamna fiabilitatea unei masini?

Fiabilitatea unei masini inseamna capacitatea acesteia de a rula fara defectiuni, pe o perioada data de timp si in anumite conditii de uzura. Constructorul automobilului asigura fiabilitatea masinii prin control al calitatii, prin alegerea corecta a materialelor in fabricarea masinii, prin respectarea conditiilor de fabricare si prin control riguros al tuturor elementelor unei masini.

Citeste si despre: ce trebuie sa faci pentru a intretine corect masina

Teoretic, fiabilitatea unei masini depinde foarte mult de procesul de fabricare si de materialele din care piesele sunt fabricate. Insa, 90% din fiabilitatea unei masini este data de conditiile de exploatare si de stilul celui care o conduce si o intretine.

Odata ce ai cumparat un autoturism, ai si o obligatie in plus. Nu doar te pui in scaunul soferului si conduci masina sute de mii de km, trebuie si sa o intretii corespunzator pentru a te bucura de ea cat mai mult, adica pentru a fi cat mai fiabila.

Fiabilitatea se mentine printr-o exploatare corecta, intretinere planificata, controale preventive de fiecare data cand crezi ca masina are o problema, precum si reparatii cu personal calificat.

Intre fiabilitate si pretul unei masini exista o legatura stransa, cu cat pretul este mai mare cu atat calitatea pieselor este mai mare si cu atat ele vor dura mai mult in aceleasi conditii de exploatare, comparativ cu aceleasi piesele aftermarket de pe masina.

Citeste si despre: ce inseamna de fapt manevrabilitatea masinii

Sursa foto: allisonpeter.com, readwrite.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea sistemului de alimentare cu combustibil, generand pierderi mari de combustibil.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de intrare a vitezei turbinei si la eroarea vitezei automobilului - fara semnal.

In mod normal, da. Daca masina vine echipata din fabrica cu un stergator spate acesta trebuie sa fie tot timpul in stare de functionare.

Acest cod se refera o intrare inalta a circuitului senzorului pentru compozitia combustibilului.