Cand trebuie schimbat lichidul de frana?

Cand trebuie schimbat lichidul de frana?

Fiecare sistem de franare al vehiculului contine lichid de frana. Acesta este un fluid hidraulic care este responsabil pentru deplasarea componentelor sistemului de franare, care in principiu este un sistem hidraulic.

De fiecare data cand apasati pedala de frana pentru a incetini sau opri vehiculul, lichidul de frana se plimba prin sistemul de franare, astfel lichidul permite ca franarea sa se efectueze fara probleme.

Din pacate, lichidul de frana nu ramane puternic pentru totdeauna. Odata cu trecerea timpului, acesta absoarbe umezeala din imprejurimi si astfel devine contaminat.

Acest lucru afecteaza capacitatea fluidului de a curge in mod corespunzator prin sistemul de franare. Odata ce se intampla acest lucru, nu veti mai avea o performanta buna a sistemului de franare. Acest lucru creste sansele sa aveti un accident, deci trebuie luat in serios.

Prin urmare, trebuie sa schimbati lichidul de frana cand este contaminat. Cum veti sti cand trebuie schimbat lichidul de frana? Simplu, o sa aveti probleme la sistemul de franare.

Ori de cate ori franele dumneavoastra devin mai putin eficiente, ar trebui sa mergeti cu masina la un service pentru o inspectie.

Citeste si despre: masina scoate zgomote si vibratii la franare

Cand trebuie schimbat lichidul de frana?

Nu exista o limita prestabilita de a estima cat de des trebuie schimbat lichidul de frana, nu este ca si cum ati schimba uleiul de motor.

Unii producatori de automobile pot recomanda ca lichidul sa fie schimbat la fiecare 4-5 ani, in schimb altii nu dau nicio recomandare. Marca si modelul vehiculului determina cu adevarat intervalele de schimb al lichidului de frana.

De exemplu, Chevrolet are o recomandare de schimbare a lichidului de frana la 70.000 km, in timp ce Honda recomanda sa il schimbati la fiecare 3 ani, indiferent de numarul de km parcursi. Vehiculele de lux, cum ar fi Mercedes-Benz, recomanda schimbarea lichidului de frana la 30.000 km sau la 2 ani, oricare dintre aceste optiuni survine mai intai.

Conditiile de conducere joaca un rol foarte important in acest sens. De exemplu, daca utilizati franele mult in traficul din oras sau calatoriti pe distante scurte in mod regulat, atunci lichidul de frana si componentele sistemului de frana se vor uza mai repede.

Daca conduceti in mod regulat pe autostrazi sau pe drumuri cu o viteza constanta, atunci lichidul de frana va dura mai mult.

Semne de remarcat cand este timpul sa schimbati lichidul de frana

Cel mai bun mod de a sti cand trebuie schimbat lichidul de frana, este sa cautati semnele de avertizare. La fiecare 2 ani, ar trebui sa inspectati starea lichidului de frana.

Lichidul de frana este galben, daca pare ca este colorat, maro sau o culoare ruginie, atunci lichidul de frana este invechit.

Chiar daca pare sa functioneze corect in sistemul de franare, cand acesta devine maro, trebuie schimbat.

Un alt semn ar fi pedala de frana spongioasa. Lichidul de frana necorespunzator va reduce presiunea hidraulica creata de apasarea pedalei de frana.

Acest lucru determina ca pedala de frana sa fie moale, spongioasa. Daca aveti nevoie de un motiv pentru a inspecta lichidul de frana, atunci acesta este motivul.

Citeste si despre: masina pierde lichid de frana

Concluzii

In general, nu trebuie sa va ingrijorati prea tare cand vine vorba de schimbarea lichidului de frana, nu este foarte scump, ar trebui sa coste undeva in jur de 300-400 lei.

Acest lucru este ieftin in comparatie cu alte lucruri care s-ar putea defecta la sistemul de franare. Daca doar lichidul de frana trebuie schimbat, atunci aveti noroc.

Citeste si despre: ce este asistenta la franare sau brake assist

Sursa foto: bluestar.com, yourmechanic.com, grimmermotors.co.nz

Articole similare

Rezervoarele metalice, primele folosite, erau inlocuite dupa 10 ani. Cele din aluminiu sau otel, daca nu sunt lovite pot rezista mai bine de un deceniu.

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 1 - tensiune ridicata.

Acest cod se refera la eroarea circuitului MAF a fluxului de aer de masa ( nivel intermitent ).

Masina a intrat in limp mode? Nu mai accelereaza sau chiar nu mai porneste? Afla de ce intampla asta si ce probleme are masina ta.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.