Care sunt cele mai potrivite anvelope pentru condusul pe autostrada?

Care sunt cele mai potrivite anvelope pentru condusul pe autostrada?

Condusul pe autostrada poate insemna diferite lucruri pentru diferite fiecare. Suprafetele rutiere sunt foarte diferite. Unii factori majori care trebuie luati in considerare pentru condusul pe autostrada sunt:

-in cazul in care clima este in special insorita si arida sau daca exista mari cantitati de precipitatii;

-in cazul in care clima este predispusa la temperaturi de inghet pentru perioade indelungate de timp;

-daca autostrazile pe care circulati sunt drumuri netede si bine pavate sau sunt drumuri accidentate si denivelate;

-daca aveti de-a face cu temperaturi de inghet si ninsori frecvente, ar trebui sa va interesati de anvelopele cu simbolul pentru noroi si zapada (M&S) sau de anvelopele de iarna specializate in manevrarea sigura a autovehiculului.

Acestea sunt fabricate dintr-o combinatie de cauciuc si un continut ridicat de gel silica pentru a le pastra moi si flexibile pe vreme rece, desi nu se uzeaza la fel.

Pentru condus in timpul verii sau pentru condus in zonele cu foarte putina zapada si vreme rece, iata cateva sfaturi pentru a-ti achizitiona cele mai bune anvelope pentru condusul pe autostrada.

Citeste si despre: totul despre anvelopele all-season

Cautati o anvelopa cu blocurile de pe banda de rulare independente

Blocurile de rulare asigura cea mai buna tractiunea a autovehiculului pentru viraje, accelerare si franare. Blocurile de rulare independente prezinta cele mai adanci canale dintre blocuri, ceea ce permite cea mai mare flexibilitate a cauciucului, cand atinge suprafata drumului.

Citeste si despre: care sunt semnele ca va trebuie anvelope noi

Gasiti o anvelopa cu mai multe santuri adanci

Santurile sunt liniile adanci sau canalalele care se localizeaza in jurul anvelopei. Aceste canale circumferentiale elimina precipitatiile, permitand contactul cu drumul in toate situatiile posibile.

De asemenea, trebuie sa existe santuri care se localizeaza pe orizontala, de-a lungul anvelopei pentru a elimina apa ce se gaseste sub anvelopa.

Citeste si despre: azot sau aer in anvelope

Cautati o anvelopa cu modele neregulate de blocuri de rulare

O anvelopa cu un model obisnuit de blocuri de rulare va functiona ca una cu un model neobisnuit, desi va fi mult mai zgomotosa.

Un model neregulat de blocuri de rulare minimizeaza sunetele pe care le puteti auzi in timpul condusului, ceea ce va oferi o calatorie mult mai silentioasa.

Citeste si despre: cum sa iti intretii anvelopele noi

Utilizati anvelope cu rezistenta redusa la rulare

Anvelopele cu rezistenta redusa la rulare (LRR) sunt proiectate pentru a reduce la minim energia risipita in timpul conducerii autovehiculului.

Acestea au modele special concepute pentru ca autovehiculul sa fie condus mai usor. Acest lucru conduce la o buna eficienta din partea motorului.

Cateva alegeri istete in privinta anvelopelor pentru condusul pe autostrada includ:

-Yokohama Advan Sport;

-Michelin Pilot Super Sport;

-Bridgestone Potenza;

-Bridgestone Driveguard.

Cand sunteti la cumparaturi de anvelope noi, intrebati un profesionist pentru a alege niste anvelope de calitate buna si potrivite autovehiculului dumneavoastra.

Nu toate anvelopele vin cu marimile pe care le cereti pentru autovehiculul dumneavoastra.

Indiferent de alegerea, asigurati-va ca anvelopele sunt umflate la presiunea corecta – este o modalitate rapida si simpla pentru a imbunati manevrarea, confortul si economia combustibilului al autovehiculului dumneavoastra.

Citeste si despre: totul despre anvelopele la mana a doua

Sursa foto: consumerreports.org, tflcar.com, discounttiredirect.com, youtube.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 9 - variatii de tensiune.

Acest cod se refera la eroarea termostatului de racire ( temperatura lichidului de racire sub nivelul temperatuii de reglare a termostatului ).

Ca posesori de autovehicul, ar trebui sa fiti deosebit de atent cu privire la evitarea situatiilor in care autoturismul va poate fi furat.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a sistemului EVAP - tensiune oscilanta.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.