Bieleta: Ce este bieleta de directie si ce face?

Bieleta: Ce este bieleta de directie si ce face?

Bieleta de directie este o parte cruciala a sistemului de directie a unei masini. Ea este o bara dreapta, metalica, echipata cu un capat oscilant. Ea face legatura dintre caseta de directie si capul de bara oscilant.

Orice masina are doua bielete de directie, una pentru roata din dreapta si una pentru cea din stanga.

Bieleta, ca orice bara, are doua capete. Unul prevazut cu o articulatie sferica, cel dinspre caseta de directie si un alt capat prevazut cu un filet care se leaga de capul de bara al rotii.

Cum iti dai seama ca bieleta de directie este afectata?

Cand masina incepe sa toceasca anvelopele fata neuniform, mai evident pe una din partile laterale atunci ai probleme cu sistemul de directie. Daca simti joc in volan sau ai senzatia ca nu mai este la fel de sensibil ca inainte este momentul sa apelezi la un specialist si sa verifici sistemul de directie.

Daca apare o uzura vizibila la articulatia bieletei, atunci trebuie inlocuita urgent. Neinlocuirea imediata poate duce la separarea bieletei de unul din capete si in ambele variante vei ramane fara directie pe o roata.

Citeste si despre: ce este bieleta antiruliu si ce face

Sursa foto: yourmechanic.com, shop.advanceautoparts.com

Articole similare

Pot fi controlate de sofer. Indiferent de cate ori ii spui unui copil neastamparat sa nu se mai joace cu intrerupatorul geamului automat.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului injectorului reductor - bancul 2 - unitatea 2 - tensiune scazuta.

Indiferent de care ar fi cauza din spatele zgomotelor, ideal este sa apelezi cat de curand la ajutorul unui mecanic.

Motorul unei masini este alcatuit din mai multe piese, care lucreaza impreuna pentru a crea o unitate pe care cu totii o cunoastem sub numele de motor.