Cum sa stergi martorul check-engine la Dacia Logan

Cum sa stergi martorul check-engine la Dacia Logan

Este extrem de important ca in ziua de astazi sa iti dedici o mica parte din timpul tau masinii tale. Lipsa de atentie va duce la reparatii inutile si de multe ori mult mai costisitoare. Ce trebuie sa faci? Incearca sa duci masina constant in service, atat pentru revizii dar si pentru controale de rutina. Daca masina ta va fi neglijata, problemele minore, nereparate la timp, vor atrage alte reparatii dupa ele si vor fi mult mai costisitor de reparat. Veti pierde si timp si bani.

Acest articol il vom dedica celui mai important martor de bord dintre toti si anume, martorul check-engine. Vom scrie despre cum puteti citi erorile si mai ales cum puteti sterge martorul Check-Engine la Dacia Logan.

Ce inseamna cand se aprinde martorul Check-Engine la un Dacia Logan?

La inceputul articolului vom discuta despre ce semnifica martorul check. El este un martor de culoare galbena sau portocalie si atunci cand apare, el anunta o problema destul de grava.

Cand apare, ne gandim la cei mai rau pentru masina noastra. Martorii de bord apar sub diferite culori, cum ar fi, rosu, albastru, galben, albastru sau verde. Chek-Engine se va ilumina in cele mai multe cazuri galben.

In momentul in care pui contactul si vrei sa pornesti masina, ecu va verifica toate sistemele masinii inainte de a o porni. Cat timp stai cu contactul pus o sa poti observa ca martorii stau iluminati cateva secunde, momente in care ecu verifica sistemele pe care martorii le reprezinta.

Daca un martor ramane aprins dupa ce ai pornit motorul inseamna ca a aparut o problema si astfel ECU te anunta sa investighezi mai departe.

De ce se aprinde martorul Check-Engine la Dacia Logan?

Cel mai important este cum sa aflam de ce s-a aprins martorul si sa diagnosticam problemele care au aparut. Martorul Check-Engine poate sa licare intermitent sau doar sa stea aprins tot timpul. In acest articol o sa vorbim despre ambele variante.

Cand vine vorba despre martorul check-engine, acesta nu face altceva decat sa anunte o problema care tine de motorul masinii ( in general, de aici si numele ), ori ca vorbim de o problema grava cum ar fi un injector defect fie ca vorbim despre un simplu senzor ars care nu mai citeste datele si ecu identifica o problema cu el.

Check-Engine te anunta ca masina ta are o problema care i-a modificat parametrii normali de functionare. El se poate aprinde daca masina nu mai face amestecul aer-combustibil cum trebuie, daca un senzor se arde si nu mai trimite informatii, daca cutia are probleme importante, cum ar fi mecatronic defect, etc.

Principalele motive pentru care se aprinde martorul Check-Engine la Dacia Logan:

Martorul Check-Engine va sta aprins tot timpul. Cel mai important lucru de tinut minte este ca daca martorul Check-Engine sta tot timpul aprins trebuie sa ajungeti cat mai repede la un mecanic sau la un prieten care are un tester obd2. Cel mai bine ar fi sa aveti si dumneavoastra acasa un tester pe care sa il folositi ori de cate ori aveti nevoie. Dupa cum am spus, erorile pot fi minore sau foarte importante, ele se pot referi la un senzor ars sau poate chiar la un cilindru care da rateruri si e pe cale sa sparga blocul motor. 

Este important de stiut ca martorul check-engine nu se va stinge singur, de la sine. El anunta o problema permanenta, daca un senzor s-a ars, va ramane ars pana il veti inlocui cu altul nou.

Check-Engine se pot referi la un senzor care nu mai functioneaza si nu trimite date, un senzor de temperatura, fie bank 1 fie 2, supapa EGR, sonda lambda. In general motorul va pierde din putere si Dacia Logan va intra in modul limp, modul prin care el va limita functiile motorului pentru a il proteja.

Martorul Check-engine licare la Dacia Logan:

Exista si varianta mai grava in care check-engine licare. De data asta, problema este mult mai serioasa si nu ar trebui deloc neglijata. Un martor check-engine care licare te anunta ca problema este una serioasa si care trebuie remediata cat mai repede posibil. Noi iti recomandam sa opresti masina cat mai repede sau sa ajungi imediat la mecanic. Cand Check-Engine licare la Dacia Logan te anunta ca are o problema serioasa la sistemul de aprindere, injectie sau sistemul de control al emisiilor.

Cum sa stergi martorul Check-Engine la Dacia Logan?

Acum vom scrie despre subiectul principal al articolului si anume despre cum se poate sterge martorul. Doar anularea lui fara rezolvarea problemei care l-a aprins in primul rand este o actiune egala cu zero. Cel mai important este sa gasiti cauza care a dus la iluminarea martorului, pentru ca daca problema persista, martorul va sta in continuare aprins si exista riscul sa distrugi masina. Martorul Check-Engine este gandit sa te ajute, nu trebuie doar sters si atat.

Mai jos veti gasi detalii despre procesul prin care puteti stinge martorul Check-Engine la Dacia Logan.

Stinge martorul Check-Engine la Dacia Logan: afla care sunt problemele si rezolva-le imediat.

Cum am spus si mai sus, inainte de a sterge martorul check-engine, primul pas este acela de a afla care este problema si inlocuirea piesei care o genereaza. In functie de cum se comporta masinia, problema care  poate fi una minora sau una foarte grava care necesita atentie imediata. 

De ce ai nevoie pentru a sterge martorul Check-Engine la un Dacia Logan?

Vei avea nevoie de tester OBD2 original pentru masina ta sau de unul multimarca cu update-urile facute la timp, in niciun caz de un tester fake sau unul care nu suporta marca masinii dumneavoastra. Dupa ce ai luat testerul OBD2, foloseste-l pentru a citi fiecare cod de eroare.

Noi iti recomandam sa folosesti si cartea masinii pentru masina ta pentru a afla care sunt problemele in functie de codurile de eroare aparute mai devreme pe tester. Exista varianta sa gasesti in carte procesul detaliat pentru repararea problemelor. De asemenea, poti cauta la noi pe site semnificatia codului de eroare.

Cum ai gasit de la ce apare problema, si inainte de a sterge eroarea Check-Engine la Dacia Logan, este imperios sa repari sau sa inlocuiesti piesa defecta. Fara sa inlocuiesti piesa eroarea se va sterge degeaba, pentru ca va reaparea la prima repornire a masinii.

Sterge sau stinge martorul Check-Engine la Dacia Logan:

Felicitari. Tocmai ai aflat care este problema masinii. Acum va fi posibil sa stergeti sau sa stingeti martorul check-engine al masinii. Am scris si mai sus ca pentru asta o sa aveti nevoie de un tester OBD2 profesional sau multimarca.

Folosind testerul vei putea elimina eroarea stocata de ECU. Acum problema s-a inlaturat fizic si testerul o va inlatura si din memoria masinii. Ai reusit sa rezolvi problema. Daca nu detii un tester sau nu ai mari cunostinte de mecanica, iti recomandam sa duci masina la un mecanic care te poate ajuta sa stergi martorul Check-Engine la Dacia Logan.

Articole similare
Martor EPC aprins la Dacia Logan

Martor EPC aprins la Dacia Logan

Trebuie sa fi mecanic sau sa cochetezi de mult cu industria auto sa stii exact ce inseamna martorul EPC aprins la Dacia Logan.

Martor ABS aprins la Dacia Logan, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Dacia Logan, ce e de facut?

Martor ABS aprins la Dacia Logan, ce e de facut?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Dacia Logan?

Cum resetezi TPMS (senzori presiune pneuri) la Dacia Logan?

Diagnosticheaza si reseteaza senzorii de presiune pneuri (TPMS) de la Dacia Logan. Alfa de ce martorul TPMS sta aprins in bord si ce trebuie sa faci in cazul acesta.

Martorul de frana sta aprins la Dacia Logan, ce sa faci?

Martorul de frana sta aprins la Dacia Logan, ce sa faci?

Daca martorul sta aprins cand frana de mana este lasata jos atunci inseamna ca ati ramas fara lichid de frana la Dacia Logan.

S-a oprit motorul in mers la Dacia Logan

S-a oprit motorul in mers la Dacia Logan

In continuare, poti gasi tot ce trebuie sa stii despre oprirea brusca a motorului la Dacia Logan.

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Dacia Logan?

Cum sa verifici nivelul lichidului de frana la Dacia Logan?

Turnarea lichidului se face incet pana cand lichidul ajunge in punctul Max al rezervorului lichidului de frana al masinii dumneavoastra Dacia Logan.

Cum sa dai janta jos la Dacia Logan

Cum sa dai janta jos la Dacia Logan

Fie ca ai nevoie sa rezolvi o pana sau vrei sa inlocuiesti anvelopele masinii, acest articol te va ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie.

Dacia Logan scoate fum alb?

Dacia Logan scoate fum alb?

Ce trebuie sa faci ca masina ta sa nu mai scoata fum? Rezolva alaturi de noi problema fumului alb la Dacia Logan.

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Dacia Logan?

Cum sa cureti filtrul de particule - DPF la Dacia Logan?

Daca ti-ai achizitionat Dacia Logan si are defectiuni la filtrul de particule parcurge cuvant cu cuvant articolul pentru a scapa de probleme viitoare care te pot costa o avere.

Volan blocat la Dacia Logan, ce pot sa fac?

Volan blocat la Dacia Logan, ce pot sa fac?

Motivul pentru care volanul se blocheaza la Dacia Logan si solutii prin care puteti rezolva aceasta problema.

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Dacia Logan

Martorul de la centura de siguranta sta aprins la Dacia Logan

Hai sa vedem care sunt cele mai intalnite probleme la functionarea martorului de la centura de siguranta la Dacia Logan si ce solutii ai pentru fiecare in parte!

Schimb ulei Dacia Logan - cand si cum trebuie facut?

Schimb ulei Dacia Logan - cand si cum trebuie facut?

Daca ai cautat pe google detalii despre revizie sau schimb de ulei pentru Dacia Logan si ai ajuns la noi, esti cu siguranta unde trebuie.

Stage 1 Dacia Logan - Pret si date chiptuning

Stage 1 Dacia Logan - Pret si date chiptuning

Ti-ai cumparat sau ai de mult Dacia Logan si vrei sa ii maresti puterea din soft? Ai nimerit fix unde trebuie.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A1

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A1

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A1. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A3

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A3

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A3. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A6

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi A6

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi A6. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q5

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q5

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q5. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q7

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q7

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q7. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q8

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi Q8

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi Q8. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi R8

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi R8

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi R8. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi RS7

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi RS7

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi RS7. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi S3

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi S3

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi S3. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi S5

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi S5

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi S5. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi SQ5

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi SQ5

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi SQ5. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi SQ7

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi SQ7

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi SQ7. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi TT

Cum sa stergi martorul check-engine la Audi TT

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Audi TT. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Bmw i8

Cum sa stergi martorul check-engine la Bmw i8

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Bmw i8. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Bmw X1

Cum sa stergi martorul check-engine la Bmw X1

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Bmw X1. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Cum sa stergi martorul check-engine la Bmw X3

Cum sa stergi martorul check-engine la Bmw X3

Alfa cum poti sterge martorul check-engine la Bmw X3. Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine.

Afla daca viitoare ta masina SH a avut daune sau KM dati inapoi