De ce nu functioneaza geamurile electrice?

De ce nu functioneaza geamurile electrice?

Zilele de existenta a geamurilor auto cu manivela au luat sfarsit. Practic, fiecare vehicul nou fabricat astazi are in dotare geamuri electrice. Acestea necesita energie electrica pentru a functiona corespunzator.

Este foarte comod sa folositi un geam electric, deoarece trebuie doar sa apasati un buton de pe usa pentru a-l deschide sau a-l inchide, nu este nevoie sa invartiti o manivela pentru a face acest lucru. Acesta este doar un exemplu al modului in care tehnologia a facut viata usoara soferilor.

Cu toate acestea, exista un dezavantaj al geamurilor electrice. Daca exista o problema electrica cu vehiculul sau cu motorul electric din interiorul usii, nu veti putea deschide sau inchide geamul pana cand nu rezolvati problema.

Acest lucru nu s-ar intampla niciodata la un sistem cu manivela. Puteti duce vehiculul la un mecanic pentru a va rezolva problema geamurilor electrice.

Citeste si despre: cum sporesc geamurile cu inchidere automata siguranta pasagerilor

Top 5 cauze ale defectarii geamurilor electrice auto

Exista mai multe motive din cauza carora geamurile electrice nu functioneaza. In continuare va vom prezenta primele 5 cauze pe care ar trebui sa le cunoasteti in caz ca geamurile electrice nu functioneaza.

1. Regulatoarele geamurilor defecte

Mecanismul care permite ca un geam electric sa se miste in sus sau in jos se numeste regulator al geamului. Fiecare usa de la masina cu un geam electric are un regulator pentru a misca geamul.

Daca regulatorul nu functioneaza corespunzator, apasarea butonului sus sau jos nu va face geamul sa se miste. In acest caz va trebui sa inlocuiti regulatorul.

2. Motorul geamului electric defect

Fiecare geam electric necesita un motor pentru alimentare cu energie electrica. Exista un mecanism la capatul motorului geamului electric care se conecteaza cu regulatorul geamului.

Cand apasati butonul pentru deschidere sau inchidere a geamului, aceasta operatiune activeaza motorul geamului care permite apoi regulatorului sa miste geamul. Daca aveti un motor defect al geamului electric, atunci nu va exista energie pentru a misca geamul.

3. Zapada si gheata

Pe timp de iarna, zapada si/sau gheata poate compromite functionarea geamurilor electrice. Motivul este ca geamul (sticla) se va lipi de ramele usii.

Regulatorii nu sunt suficient de puternici pentru a misca geamul daca acesta este inghetat si lipit de rama usii. Chiar daca regulatorul poate forta deschiderea geamului, in cele din urma acesta se va defecta.

4. Intrerupator defect al geamurilor electrice

Intrerupatorul de pe usa masinii poate sa nu functioneze corect. Daca apasati pe intrerupator prea tare sau il folositi foarte des, este posibil ca la un moment dat acesta sa nu mai functioneze, acest lucru este cea mai probabila cauza cand geamurile electrice nu mai functioneaza.

Inlocuirea intrerupatorului este cea mai ieftina manopera raportata cu celelalte defectiuni ce pot sa apara la geamurile electrice.

5. Probleme la cablajul sistemului

Exista o serie de cabluri care conecteaza intrerupatorul geamului electric la motorul acestuia. Cu toate ca este putin probabil ca problemele cablajului sa existe in interiorul usii, este posibil ca acestea sa apara.

De exemplu, in cazul in care o alta componenta a sistemului geamurilor electrice a fost reparata recent, mecanicul ar fi putut deteriora din neatentie unul dintre fire. Acest lucru, din pacate, va necesita sa faceti un alt drum la mecanic pentru a le repara.

Citeste si despre: de ce se crapa in bucatele geamurile masinii cand se sparg

Sursa foto: counterman.com, samarins.com, youtube.com, autohaussouthbay.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a gazului de esapament - senzorul 2, bancul 1 - tensiune scazuta.

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 6 - tensiune ridicata.

In acest articol vom raspunde la urmatoarele intrebari: Ce este? La ce ne ajuta? Ce costuri are aceasta operatiune? Avantaje si dezavantaje.

Motorul unei masini este alcatuit din mai multe piese, care lucreaza impreuna pentru a crea o unitate pe care cu totii o cunoastem sub numele de motor.