Este sigur sa conduci fara capacul rezervorului?

Este sigur sa conduci fara capacul rezervorului?

Daca apare lumina de atentionare semnalizand capacul rezervorului desfacut, acest lucru poate insemna mai multe lucruri. Daca esti norocos, vei avea nevoie doar sa il strangi mai tare pentru a se inchide complet. Daca nu, inseamna ca l-ai pierdut – cel mai probabil ultima data cand ai alimentat cu combustibil. 

Daca se intampla sa il fi pierdut, te-ai putea intreba daca ai putea conduce in continuare fara el? Pai, depinde. La unele masini, check-engine se va aprinde si masina va intra in modul de avarie, insemnand ca masinii ii vor scadea performantele pana remediezi problema.

Citeste si despre: cum sa faci economie de combustibil

Asta-i rau. Partea buna e ca benzina nu se va scurge din rezervor. Asta pentru ca exista o supapa pe traseul combustibilului care previne varsarea benzinei in afara rezervorului. Deci, nu exista risc de incendiu.

Totusi, capacul rezervorului exista cu un scop. Chiar daca masina nu intra in modul de avarie, cu trecerea timpului, vor aparea alte probleme.

Reducerea eficientei benzinei

Benzina nu se va scurge in afara rezervorului, dar o parte din ea se va evapora treptat. Acest fapt va rezulta in reducerea eficientei acesteia de-a lungul timpului, ajungand sa te coste mai mult la urmatorul plin. In plus, benzina evapora gaze daunatoare mediului inconjurator, fiind in dezavantajul tuturor. 

Contaminarea motorului

Capacul rezervorului nu este utilizat doar pentru a pastra benzina inauntru, ci si pentru a tine mizeria la distanta. Fara el, motorul tau va fi contaminat. Nu ai vrea ca un obiect atat de minor sa te coste dupa reparatia motorului.

Teste de emisie picate

Cu siguranta nu vei trece ITP-ul fara capacul rezervorului asa ca asigura-te ca il inlocuiesti cat mai devreme.

Inlocuirea capacului

Masina ta funtioneaza cel mai bine cu toate partile intacte. Cand ai timp, deschide manualul masinii (sau cauta pe internet detalii specifice) pentru a afla ce tip de capac ai nevoie. Magazinele auto sau site-urile de pe internet ar trebui sa aibe ceea ce cauti pentru 100 de lei sau mai putin. 

Citeste si despre: benzina normala vs benzina premium

Sursa foto: knowhow.napaonline.com

Articole similare
Totul despre volanta - masa dubla/masa simpla

Totul despre volanta - masa dubla/masa simpla

Unii soferi recurg la metoda de conversie din volanta cu masa dubla la volanta cu masa simpla. Acest lucru ne ajuta la fiabilitatea volantei.

Este mai bine sa bag azot sau aer in anvelope?

Este mai bine sa bag azot sau aer in anvelope?

O masina care are azot in anvelope va consuma cu 3-6% mai putin fata de cazul in care are aer. De ce? Datorita presiunii constante.

Despre motorul QR20DE de la Nissan

Despre motorul QR20DE de la Nissan

Motorul Nissan QR20DE este un motor de 2.0 litri, care inlocuieste vechiul motor renumit SR20DE.

Cod eroare OBD2 P0429

Cod eroare OBD2 P0429

Acest cod se refera la eroarea catalizatorului - circuitul incalzitorului.