Metode de a reduce emisiile masinii

Metode de a reduce emisiile masinii

Una dintre problemele majore cu care ne confruntam in momentul de fata este reprezentata de problema poluarii. Emisiile din timpul rularii autovehiculelor joaca un rol important in poluarea atmosferica.

Combustibilul care este ars duce la eliminarea unor gaze cu efect de sera, care contribuie la cresterea temperaturii atmosferice. Acesta este motivul pentru care va prezentam cele mai simple modalitati de a reduce emisiile de gaze si de a va influenta amprenta de carbon.

5 sfaturi utile pentru a reduce emisiile autoturismului

Urmand sfaturile descrise in continuare, nu veti fi obligat sa faceti schimbari majore in stilul dumneavoastra de viata. Ceea ce veti avea in schimb de facut este sa fiti un pic mai atent si poate sa renuntati la obiceiurile mai putin avantajoase.

1. Reduceti folosirea autoturismului

Acest lucru nu inseamna de fapt sa renuntati la drumurile pe care le faceti cu masina si sa ramaneti numai acasa. Alternativa este reprezentata de folosirea unei biciclete sau a unui mijloc de locomotie nepoluant, sau pur si simplu ati putea sa va deplasati pe jos atunci cand acest lucru este posibil.

De asemenea, ati putea sa apelati la servicii de ridesharing sau sa mergeti impreuna cu un prieten sau vecin cu masina cel putin o zi sau doua pe saptamana. Folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare reprezinta o optiune viabila, care va va aduce in plus si numeroase beneficii pentru sanatate.

Daca in vecinatatea locuintei dumneavoastra sau a zonei in care va desfasurati activitatea exista mijloace de transport in comun, ati putea sa beneficiati de pe urma acestui lucru. Chiar si folosirea mijloacelor de transport in comun o singura zi pe saptamana poate sa faca o diferenta enorma.

Citeste si despre: de ce nu treci testul de emisii la ITP

2. Manifestati un mod de conducere constient 

Acest lucru inseamna ca sunteti atent la obiceiurile dumneavoastra de a conduce. Puteti reduce emisiile cu circa 20% in cazul in care alegeti sa nu fortati pedala de frana sau de acceleratie. Acest lucru inseamna sa conduceti constient si inteligent.

In cazul in care locuiti la oras este bine sa stiti care sunt rutele pe care puteti circula astfel incat sa nu ramaneti blocat in trafic pentru o perioada lunga de timp si pentru a nu suprasolicita autoturismul inutil. In acest fel veti contribui la emiterea unei cantitati mult mai mici de gaze in atmosfera dar si la protejarea motorului si a componentelor acestuia.

3. Nu lasati masina la ralanti timp indelungat 

Atunci cand masina functioneaza la ralanti, cantitatea de noxe eliminata in atmosfera este mult mai mare. Cei mai multi conducatori auto cred insa faptul ca oprirea si repornirea motorului consuma mai mult combustibil decat functionarea la ralanti. Acest lucru nu este adevarat cu exceptia cazului in care masina sta la ralanti mai putin de un minut.

4. Folositi sistemul de aer conditionat intr-un mod responsabil si inteligent 

Poluarea pe care o produce un autoturism este mai mare in cazul in care pornim si sistemul de aer conditionat. Acest lucru nu inseamna insa ca nu ar trebui sa beneficiem de pe urma existentei acestui sistem.

In cazul in care insa temperatura din interiorul masinii nu este foarte crescuta, ati putea sa optati in schimb pentru deschiderea geamurilor in timpul mersului pentru a racori atmosfera din interior.

O alta masura pe care o puteti institui este aceea de a opri functionarea sistemului de aer conditionat cu 5-10 minute inainte de a ajunge la destinatie. In acest fel aerul rece va circula in interior si veti face economie.

5. Cumparati o masina hibrida sau electrica 

La fiecare 19.000 de km parcursi, un autoturism elibereaza in atmosfera circa 3.600 de kg de dioxid de carbon in fiecare an. O masina hibrida sau electrica poate reduce la jumatate cantitatea de dioxid de carbon emis. In cazul in care nu va puteti permite o masina electrica, ar fi bine sa treceti cel putin la o masina de tip hibrid.

Citeste si despre: comparatie motor Diesel, Hibrid si Electric

Sursa foto: ucsusa.org, thetaylor-house.com, blogs.iadb.org, chevinfleet.com, jiffylubesocal.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea pozitiei arborelui cu came "A".

Subaru a inceput productia unui motor de boxer de 3,0 litri cu sase cilindri EZ30 in 1999 in locul motorului EG33.

Un cod de eroate P0008 indica faptul ca PCM a detectat o aliniere necorespunzatoare intre arborele cu came si arborele cotit.

Cand trebuie sa inspectezi directia si suspensia masinii? Cand imi dau seama ca este timpul sa inspectez sistemele de directie si suspensie?