Opt lucruri care vor descarca bateria masinii tale

Opt  lucruri  care vor descarca bateria masinii tale

Bateria masinii tale ar putea continua sa moara dintr-o varietate de motive, cum ar fi varsta, un alternator care nu functioneaza corespunzator, o eroare umana la montare, si mai multe.

Ai intarziat la munca si te grabesti la masina, doar ca sa afli ca nu porneste. Farurile sunt slabe si motorul refuza pur si simplu sa porneasca. Iti dai seama ca bateria masinii tale este moarta. Cum s-a intamplat asta?

Bateria masinii este piesa cea mai importanta de echipament pentru pornirea si conducerea vehiculului dumneavoastra.

Aceasta trimite energie de la motor la bujii, aprinzand astfel combustibilul masinii tale, in timp ce, de asemenea, ofera altor sisteme putere.

Aceasta include lumini, radio, aer conditionat, si mai mult. Ati putea fi in masura sa spuneti atunci cand bateria masinii dumneavoastra incepe sa moara, daca vi se pare dificil sa porniti, daca luminile palpaie, sau un sistemul de alarma slabit.

Citeste si despre: cum sa cureti o baterie auto corodata

Bateria masinii poate incepe sa se descarce din 8 motive:

1. Eroare umana

Ati facut, probabil, acest lucru cel putin o data in viata, te intorci acasa de la munca, obosit si nu gandesti cu adevarat, si ai lasat farurile aprinse, nu ai inchis complet portbagajul, sau chiar ai uitat unele lumini aprinse in interior.

Peste noapte bateria se descarca si dimineata masina nu mai porneste. Multe masini noi te anunta  daca ai lasat luminile aprinse, dar pot sa nu aiba alerte pentru alte componente.

2. Consumul parazitar

Consumul  parazitar se datoreaza componentelor din vehiculul dumneavoastra care continua sa functioneze dupa ce cheia a fost scoasa din contact.

Unele consumuri parazitare sunt normale-bateria ofera suficienta energie pentru a pastra lucrurile, cum ar fi ceasul, presetarile radio-ului, si alarma de securitate operationala in orice moment.

Cu toate acestea, in cazul in care exista o problema electrica-cum ar fi cabluri defecte, instalatie slaba, si sigurante defecte-consumul parazitar poate depasi ceea ce este normal si va epuiza bateria.

3. Incarcarea defectuoasa

Daca sistemul de incarcare nu functioneaza corect, bateria masinii se poate descarca chiar si in timp ce conduceti.

Multe masini dau electricitate luminilor lor, radioului, precum si altor  sisteme de la  alternator, lucru care poate face ca bateria sa se consume mai mult daca exista o problema de incarcare.

Citeste si despre: durata de viata a bateriei masinii

4. Alternator defect

Un alternator auto reincarca bateria si da putere anumitor sisteme electrice cum ar fi lumini, radio, aer conditionat, si ferestre automate.

Daca alternatorul are o dioda proasta, bateria se poate descarca. Dioda alternatorului care nu este functionala poate provoca supraincarcarea circuitului chiar si atunci cand motorul este oprit, si veti sfarsi dimineata cu o masina care nu va porni.

5. Temperatura extrema

Fie extrem de cald  sau rece, temperaturile pot provoca adunarea cristalelor de sulfat. In cazul in care masina este lasata in astfel de conditii pentru prea mult timp, acumularea de sulfat poate afecta durata de viata a bateriei pe termen lung.

De asemenea, poate dura mult timp pentru ca bateria sa se incarce in aceste conditii, mai ales daca conduci doar pe distante scurte.

6. Drumuri excesiv de scurte

Bateria se poate epuiza inainte de timpul sau, daca efectuati prea multe drumuri scurte. Bateria ofera cea mai mare putere la pornirea masinii.

Oprirea vehiculului dumneavoastra inainte de a lasa alternatorul sa reincarce complet bateria, poate afecta pe termen lung durata ei de viata.

7. Cablurile bateriei corodate sau slabite

Sistemul de incarcare nu poate incarca bateria in timpul condusului daca conexiunile bateriei au corodat.

Acestea ar trebui sa fie verificate pentru murdarie sau semne de coroziune si curatate folosind o carpa sau o periuta de dinti. Cablurile de baterie slabite fac dificila pornirea motorului, deoarece nu pot transfera eficient curentul electric.

8. Baterie veche

Daca bateria este veche sau slaba, aceasta nu va tine o incarcare completa bine. In cazul in care masina dumneavoastra in mod constant nu va porni, este posibil ca bateria sa fie  uzata.

Ar trebui sa inlocuiti, in general, bateria la masina la fiecare 3-4 ani. In cazul in care este veche sau slab intretinuta, bateria poate muri in mod regulat.

Ce sa fac cu o baterie care se descarca in mod constant:

Avand o baterie care nu ramane incarcata  este frustrant, si incercand sa gasiti cauza problemei poate fi dificil.

Presupunand ca descarcarea bateriei nu este o eroare umana, veti avea nevoie de asistenta unui mecanic calificat care poate diagnostica problemele electrice ale masinii si pentru a determina daca este o baterie moarta sau altceva in sistemul electric cauzeaza problemele.

Citeste si despre: cum extindem durata de viata a bateriei

Sursa foto: timesofisrael.com, liveabout.com, lifestyle.iloveindia.com

Articole similare
Simptome unghi de fuga nealiniat

Simptome unghi de fuga nealiniat

Daca experimentati unul din simptomele scrise in articol, mergeti cu masina intr-un service pentru a regla geometria rotilor.

Ce trebuie sa stim despre temperatura de la nivelul motorului?

Ce trebuie sa stim despre temperatura de la nivelul motorului?

Problemele cu supraincalzirea motorului pot sa determine aparitia unor probleme destul de grave.

Solenoidul supapei VVT (Variable Valve Timing)

Solenoidul supapei VVT (Variable Valve Timing)

Solenoidul cu functie variabila a supapei (VVT) este considerat a fi una dintre cele mai importante inovatii ale industriei auto.

Cod eroare OBD2 P2051

Cod eroare OBD2 P2051

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului injectorului reductor - bancul 2 - unitatea 1 - tensiune scazuta.