Pe viitor poti scapa cu amenda daca ai ITP-ul expirat

Pe viitor poti scapa cu amenda daca ai ITP-ul expirat

Ti s-a intamplat sa circuli fara ITP? Pe viitor poti scapa doar cu amenda daca te opreste Politia. In tara sunt doua milioane de autovehicule care nu au trecut inspectia tehnica periodica.

Multe dintre ele nu ar trebuie sa mai circule niciodata pe drumuri publice fiind niste bombe pe roti care iti pun tie siguranta in pericol dar si a celor din jur, dar de ce sa fi penalizat daca esti, de exemplu, plecat in concediu 2 saptamani si intre timp ti-a expirat ITP-ul?

Un deputat vine in ajutorul nostru si a propus ieri ca politistii sa nu mai ridice talonul si placutele de inmatriculare pe loc. Sa lase soferului 15 zile in care sa poate sa rezolve problema.

Citeste si despre: de ce nu treci testul de emisii la ITP

Daca esti prins astazi cu ITP-ul expirat, vei primi o amenda de 3.000 de lei, vei ramane fara talonul masinii si fara placutele de inmatriculare. In cazul asta, masina nu mai are voie sa circule pe drumuri publice.

Propunerea vine din partea unui senator UDMR. Acesta doreste sa implementeze modificarea codului rutier, ca in cazul in care esti prins fara ITP sa primesti o amenda modesta si sa ai la dispozitie 15 zile pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice.

Trebuie sa stiti, ca daca va expira ITP-ul, inmatricularea masinii este suspendata automat online si RAR-ul si Directia de inmatriculari vor fi anuntati, mai ales ca au o baza de date comuna. Din cele 8 milioane de masini inmatriculate in Romania, 2 milioane nu au trecut inspectia tehnica periodica sau nu au mai efectuat-o.

Lucian Bode, preşedintele Comisiei de Transporturi: Politistul nu mai ridica placutele de inmatriculare. Daca expira ITP-ul, omul il poate reface, dar daca nu, va fi amendat. Aceasta este ideea.

ITP-ul nu trebuie luat in bataie de joc, inspectia periodica a functionalitatii masinii salveaza vieti. La ITP sunt descoperite masini cu probleme grave de directie, suspensie si sasiu care iti pot afecta grav siguranta.

Mihai Trifu, mecanic: Neaparat sa fie totul ok, pe frana si pe directie. Va dati seama ca daca o masina n-are frane, vii la semafor, nu tine. Ai trecut pe rosu. La trecerea de pietoni, nu tine frana, ai dat peste pieton.

Amendamentul care ar putea schimba codul rutier a trecut de comisia de transporturi si urmeaza sa fie dezbatut de parlamentari.

 
 
 
 
 
 
 
Sursa foto: zdautolink.com
 
Articole similare

Prin urmare, trebuie sa schimbati lichidul de frana cand este contaminat. Cum veti sti cand trebuie schimbat lichidul de frana?

Cat de important este filtrul de aer si cat de des trebuie schimbat pentru a proteja masina?

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 5 - variatii de tensiune.

Acest cod se refera la eroarea senzorului de pozitie a arborelui cu came si a distribuitorului - performanta slaba.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.