Poate sa inghete o baterie de masina?

Te-ai intrebat vreodata daca bateria masinii poate sa inghete? Noi ne-am intrebat si dupa un pic de research am aflat ca, in caz de temperaturi extreme, bateria masinii poate ingheta. In tarile nordice se foloseste un incalzitor pentru baterii sau bateria este tinuta in casa si pusa pe masina atunci cand vrei sa pleci.

O baterie incarcata 100% nu poate sa inghete decat la temperaturi de peste -70 de grade Celsius. Insa cu totii stim ca bateriile masinilor noastre sufera foarte mult iarna si iarna este cel mai probabil ca bateria masinii sa cedeze si sa fie nevoie sa fie schimbata.

Este foarte important ca iarna, bateria sa fie intr-o stare cat mai buna si sa fie 100% incarcata. Este ideal ca toamna sa iti verifici starea bateriei.

Daca bateria este aproape descarcata, ea poate ingheta la temperatura de inghet a apei. Bateriile tipice de 12 volti au 6 celule, iar daca cel putin o celula este deteriorata, bateria nu va mai functiona in parametrii si va fi tot timpul aproape goala.

O baterie clasica contine 75% si 25% acid sulfuric. Acidul sulfuric impreuna cu celule de plumb lucreaza impreuna pentru a genera electricitate. Daca o celula este stricata, bateria nu va mai functiona corect si electricitatea nu va mai fi creata pentru a proteja bateria de la inghet. 

Atunci cand bateria ingheata, apa din interior se dilata, impinge placile de plumb si intr-un final distruge complet bateria.

Noi va sfatuim sa verificati prin noiembrie starea bateriei, daca este aproape noua si functioneaza in parametrii, nu trebuie sa o schimbati. Daca bateria da semne de imbatranire, schimbati-o atunci si evitati sa ramaneti blocat in trafic mai tarziu.

 

Citeste si despre: probleme cu bateria, cum sa ii dai curent

 

 

Sursa foto: drivinglife.net

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate