Simptome ale unei baterii auto defecte

Pentru a porni motorul si a conduce vehiculul trebuie mai intai sa rotiti motorul. Aceasta operatiune necesita asistenta sistemului de ardere si a electromotorului.

Acestea vor avea nevoie de propriul curent electric pentru a intra in functiune. Acesta este locul unde bateria masinii isi intra in rol. Functia bateriei este de a crea acest curent electric pentru sistemul de ardere si electromotor.

Curentul electric este imediat trimis la sistemul de aprindere atunci cand rotiti cheia in contact. In cazuri rare, bateria va servi drept sursa de rezerva de alimentare daca alternatorul este defect. Dar bateria nu va putea sa furnizeze cantitatea necesara de energie pentru mult timp, deoarece nu poate face fata.

 

Citeste si despre: cum extindem durata de viata a bateriei

 

 

5 simptome ale unei baterii defecte

 

Majoritatea bateriilor auto dureaza intre 2 si 5 ani, in functie de cat de des conduceti. Daca utilizati o multime de accesorii electronice suplimentare, cum ar fi radioul, aerul conditionat, viata bateriei se va scurta.

Cel mai bine ar fi sa inlocuiti bateria inainte ca aceasta sa moara, astfel evitati sa ramaneti cu masina pe drumuri. In continuare va prezentam 5 simptome de top ale unei baterii care devine slaba. Aceste simptome ar fi semnele inlocuirii bateriei.

 

 

Lipsa luminilor

 

Bateria livreaza energie pentru toate luminile din bord si accesoriile din vehicul. Chiar si farurile vehiculului vor necesita o energie electrica de la baterie.

Daca oricare dintre aceste lumini vor incepe sa clipeasca, sa fie mai slabe sau sa se opreasca complet, acesta este un semn de avertizare ca bateria incepe sa cedeze. Inlocuiti bateria inainte ca toate luminile sa cedeze definitiv.

 

 

Masina nu porneste

 

Puteti sa rotiti cheia in contact si motorul sa se roteasca si totusi sa nu porneasca. Daca aveti o baterie defecta, este posibil ca masina sa nu porneasca dupa ce motorul este rotit.

 

Citeste si despre: cum se incarca o baterie auto

 

Coroziune

 

Cat de des verificati bornele bateriei? Un semn clar al unei baterii necorespunzatoare este atunci cand bornele bateriei sunt corodate. Cand o baterie de masina este folosita mult timp, acizii bateriei vor elibera gazul hidrogen care intra pe borne si cauzeaza aceasta corodare.

 

Unii specialisti spun ca trebuie doar sa curatati bornele bateriei si problema este rezolvata, ceea ce nu va spun ei este ca problema coroziunii va reveni daca folositi aceeasi baterie. Inlocuiti bateria!

 

 

Lumina de avertizare

 

Majoritatea masinilor au un martor de avertizare a bateriei in bord. Daca martorul bateriei este aprins, atunci ar trebui sa investigati in mod evident situatia folosind un tester de baterii pentru a vedea cata putere mai are bateria.

 

 

Motorul moare rapid

 

Bateria poate avea suficienta energie sa porneasca motorul, dar motorul se va opri la scurt timp dupa pornire. Daca vi se intampla asta ar trebui sa luati in considerare inlocuirea bateriei. Ar fi bine sa aruncati o privire asupra vehiculului dumneavoastra sa observati daca o componenta suprasolicita bateria.

 

 

 

Costul de inlocuire al bateriei

Costul mediu al unei baterii auto este de obicei intre 400 si 600 lei, depinde de producator. Amintiti-va, daca aveti un alternator defect, in scurt timp se va defecta si bateria din cauza suprasolicitarii.

 

Citeste si despre: sfaturi de intretinerea corecta a bateriei masinii

 

 

 

Sursa foto: groupon.ae, axleaddict.com

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa te autentifici.

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate