Cand trebuie sa-mi schimb uleiul masinii?

Cand trebuie sa-mi schimb uleiul masinii?

Schimbarea uleiului din motor trebuie sa se intample la anumite intervale. Intervalele de schimbare ale uleiului variaza, dar cel mai bine este schimbarea uleiului la fiecare 8.000 la 15.000 de km.

Uleiul de motor este sangele motorului masinii tale. Este folosit pentru a lubrifia toate piesele mobile si pentru a evita supraincalzirea componentelor.

Citeste si despre: infulenteaza vascozitatea uleiul de motor filtrul de ulei

Schimbarea uleiului este o parte extrem de importanta in mentinerea motorului in stare buna de functionare.

Unele masini au un contor de intervale de service care este integrat un bordul autovehiculului, in timp ce alte masini nu au.

Daca masina dumneavoastra nu are un sistem incorporat, utilizati mementouri, cum ar fi cele furnizate de mecanicul dumneavoastra. De asemenea, puteti sa consultati manualul masinii pentru a vedea intervalul recomandat de constructor.

In functie de masina dumneavoastra si de tipul de ulei din aceasta, este recomandat sa schimbati uleiul la fiecare 8.000 sau10.000 de km si sa inlocuiti filtrul de ulei de fiecare data.

Este bine sa stiti motivele pentru care masinile au intervale diferite de schimbare a uleiului, precum si tipul corect de ulei utilizat in motor.

Citeste si despre: ce se intampla atunci cand nu schimbi la timp uleiul de motor

Sursa foto: summitcountyvoice.com, auto.howstuffworks.com

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0770

Acest cod se refera la eroarea solenoidului E de schimbare a treptelor de viteza.

Cod eroare OBD2 P0858

Acest cod se refera la eroarea circuitului de intrare a modulului de control al tractiunii - tensiune scazuta.

Despre motorul 1KD-FTV de la Toyota

1KD-FTV nu este foarte durabil si fiabil comparativ cu vechile motoare diesel Toyota, dar putem sublinia ca motorul 1KD este mai puternic.

Despre diferitele tipuri de ulei de motor sintetic

Astazi vom prezenta amestecul de ulei sintetic si uleiul sintetic complet. Chiar daca va par asemanatoare exista totusi diferente intre ele.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.