Cand se schimba filtrul de ulei?

Cand se schimba filtrul de ulei?

In schimbarea filtrului de ulei exista anumite aspecte de care este bine sa tinem cont. Unul dintre acestea este reprezentat de starea actuala a autovehiculului. In plus, este bine sa tinem cont de modul dar si conditiile in care conducem masina.

De obicei, este bine ca atunci cand schimbam uleiul sa inlocuim si filtrul avand in vedere faptul ca o parte din acest ulei va ramane la nivelul motorului.

In alegerea momentului optim pentru schimbarea filtrului de ulei este bine sa tii cont de conditiile de rulare dar si de informatiile continute in cartea tehnica a autovehiculului. Manualul de service precizeaza cu exactitate termenul la care filtrul de ulei ar trebui schimbat atunci cand masina functioneaza in conditii normale sau severe.

Astfel, in functie de marca si modelul masinii s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi filtrul cam la 10.000 de km. In alte conditii s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi filtrul mult mai repede, ca atunci cand conduci in conditii severe.

De asemenea, in cazul in care masina ta este veche, este mult mai probabil sa fii nevoit sa schimbi filtrul de ulei mult mai repede decat in mod normal ca urmare a faptului ca piesele, avand deja o vechime apreciabila nu mai functioneaza corespunzator si pot contamina uleiul mult mai repede decat in mod normal.

De asemenea, partile componente ale motorului se deterioreaza mult mai usor odata cu trecerea timpului, ceea ce va duce la aparitia de reziduri care se pot acumula in ulei, alaturi de praf sau alte particule.

Citeste si despre: cum interpretam corect codul uleiului de motor

De ce unelte vei avea nevoie pentru a schimba un filtru de ulei?

Pentru a schimba filtrul de ulei vei avea nevoie de mai multe unelte sau ustensile. In principal vei avea nevoie de acestea pentru a desface filtrul de pe pozitie. In cazul anumitor modele vei avea de-a face cu un filtru de ulei intern.

In acest caz vei avea nevoie de o piesa speciala - cheie tubulara de inlocuire a filtrului de ulei. Din momentul in care ai reinstalat filtrul de ulei, foloseste o garnitura noua pentru a te asigura ca nu vor exista scurgeri.

Respecta precautiile universale standard recomandate pentru manopera de schimbare a uleiului si a filtrului.

Citeste si despre: top greseli care se fac cand schimbi uleiul de motor

Sursa foto: digitaltrends.com, 5productreviews.com

Articole similare

Cod eroare OBD2 P0277

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului injectorului de carburant - cilindrul 6 - tensiune ridicata.

Cod eroare OBD2 P0012

Acest cod se refera la eroarea pozitiei arborelui cu came "A" – Temporizare intarziata (cilindrul 1).

Motorul Volkswagen Audi 1.5 TSI EA211

Modelul 1.5 TSI este primul motor al familiei EA211 evo reinnoita, introdus in 2016. Acesta este un motor de turbocompresor cu patru cilindri.

Cod eroare OBD2 P0483

Acest cod se refera la eroarea sistemului ventilatorului de racire a motorului.

Cauti sa cumperi o masina? Iti garantam cel mai mic pret de piata.