Ce este garnitura de chiulasa si ce face?

Ce este garnitura de chiulasa si ce face?

Motorul cu ardere interna este impartit in mai multe componente, bloc motor, pistoane, baie de ulei si chiulasa. Chiulasa reprezinta partea de sus a motorului care incepe fix acolo unde pistoanele ajung in cel mai inalt punct al lor.

Chiulasa adaposteste supapele, arcurile de supapa, arborele sau arborii cu came in cazul motoarelor in  V, W, stea si culbutorii si tachetii. Bujiile de aprindere si cele incandescente dar si injectoarele se gasesc tot in chiulasa.

Practic chiulasa este zona unde se pregateste motorul pentru tot ce urmeaza sa se intample in camera de ardere.

Intre chiulasa si blocul motor vine garnitura de chiulasa care asigura etanseitatea motorului. Fiind o zona foarte importanta si cu acces catre pistoane, blocul motor nu putea sa fie lipit sau dintr-o bucata.

Citeste si despre: simptomele unei garnituri de chiulasa arsa

In primul rand pentru a putea fi desfacut usor motorul in cazul unei reparatii si in al doilea rand datorita rezistentei termice si mecanice foarte ridicate din acea zona. Singura varianta a fost alegerea unei garnituri care sa vina intre cele doua piese.

O garnitura de chiulasa defecta sau arsa, va crea probleme mari motorului. Motorul va pierde ulei dar si compresie. O garnitura defecta va strica foarte rapid motorul.

Cel mai simplu este sa verificati daca exista scurgeri de ulei in zona imbinarii. In cazul in care vedeti scurgeri apelati la un mecanic cat mai repede.

Citeste si despre: inlocuirea garniturii de chiulasa

Sursa foto: liveabout.com, mobiloil.com

Articole similare

1.4 TSI a seriei EA211 este un motor de 1.4 litri cu patru cilindri pe benzina cu turbocompresor.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a lichidului de transmisie - circuitul C - tensiune slaba.

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de temperatura a gazului de esapament - senzorul 1, bancul 2 - tensiune ridicata.

Indicat este sa inlocuiti placutele de frana la aproximativ 80.000 km. Aceasta limita nu este batuta in cuie, deoarece conteaza felul in care conduceti.