Ce trebuie sa faci in caz de avarie pe drum?

Ce trebuie sa faci in caz de avarie pe drum?

Nimeni nu-si doreste ca masina sa se defecteze in mers, in drum spre munca sau cand pleci in vacanta, dar lucrurile astea sunt normale si se intampla. Fie ca ai o problema mecanica, ca motorul nu mai porneste sau doar un pneu dezumflat, trebuie sa stii ce sa faci in caz ca ramai cu masina in mijlocul drumului.

1. Trage pe dreapta

Daca ai o problema cu masina in mers, incearca sa tragi cat mai repede pe dreapta si cat mai departe de carosabil, pentru a evita sa incurci traficul.

Nu este vorba numai de incurcat traficul, dar noaptea nu e ok sa opresti intr-o zona fara vizibilitate fix in mijlocul drumului, asa ca asigura-te ca ai oprit intr-un loc unde poti fi in siguranta. Baga masina in viteza si trage frana de mana.

Traficul din spate este o problema atunci cand esti oprit pe marginea carosabilului, asa ca asigura-te ca ceilalti participanti la trafic vad ca ai o problema si te pot ocoli in siguranta.

Scoate tringhiul reflectorizant si aseaza-l la aproximativ 30 de metri in spatele masinii. Daca afara este noapte, poti sa aprinzi avariile sau luminile din interior pentru a te face mai vizibil.

Citeste si despre: cum sa efectuezi o oprire de urgenta

2. Cheama ajutoare

Daca este vorba despre o problema serioasa care tine de mecanica masinii, cheama o platforma care sa te duca la cel mai apropiat service.

Daca totusi este vorba de ceva mai marunt, cum ar fi o pana si din pacate nu ai roata de rezerva in masina sau nu te descurci singur, cheama un prieten sa te ajute. 

3. Stai in masina

Nu este ok sa te perinzi de colo colo pe langa masini care circula cu 100km/h. Daca ai chemat ajutoare ramai in masina si asteapta-i sa ajunga.

In orice caz, nu parasi masina pe marginea drumului, incearca sa rezolvi problema cu calm si totul va fi bine intr-un final.

Citeste si despre: ce trebuie sa ai mereu in masina

Sursa foto: allstate.com

Articole similare
Cod eroare OBD2 P0635

Cod eroare OBD2 P0635

Acest cod se refera la eroarea circuitului de control al servodirectiei.

Cod eroare OBD2 P0137

Cod eroare OBD2 P0137

Acest cod se refera la eroarea tensiunii circuitului senzorului de oxigen - nivel scazut ( cilindrul 1 – senzorul 2 ).

Care sunt semnele ca trebuie sa schimbi cureaua de distributie?

Care sunt semnele ca trebuie sa schimbi cureaua de distributie?

Cureaua de distributie este una dintre principalele componente ale unei masini. Ce se intampla cand se uzeaza si cum ne dam seama de asta?

Cat de des trebuie sa reincarci cu freon?

Cat de des trebuie sa reincarci cu freon?

Daca instalatia de aer conditionat a masinii nu mai are freon, atunci nu o sa mai bage aer rece.