Ce trebuie sa faci in caz de avarie pe drum?

Ce trebuie sa faci in caz de avarie pe drum?

Nimeni nu-si doreste ca masina sa se defecteze in mers, in drum spre munca sau cand pleci in vacanta, dar lucrurile astea sunt normale si se intampla. Fie ca ai o problema mecanica, ca motorul nu mai porneste sau doar un pneu dezumflat, trebuie sa stii ce sa faci in caz ca ramai cu masina in mijlocul drumului.

1. Trage pe dreapta

Daca ai o problema cu masina in mers, incearca sa tragi cat mai repede pe dreapta si cat mai departe de carosabil, pentru a evita sa incurci traficul.

Nu este vorba numai de incurcat traficul, dar noaptea nu e ok sa opresti intr-o zona fara vizibilitate fix in mijlocul drumului, asa ca asigura-te ca ai oprit intr-un loc unde poti fi in siguranta. Baga masina in viteza si trage frana de mana.

Traficul din spate este o problema atunci cand esti oprit pe marginea carosabilului, asa ca asigura-te ca ceilalti participanti la trafic vad ca ai o problema si te pot ocoli in siguranta.

Scoate tringhiul reflectorizant si aseaza-l la aproximativ 30 de metri in spatele masinii. Daca afara este noapte, poti sa aprinzi avariile sau luminile din interior pentru a te face mai vizibil.

Citeste si despre: cum sa efectuezi o oprire de urgenta

2. Cheama ajutoare

Daca este vorba despre o problema serioasa care tine de mecanica masinii, cheama o platforma care sa te duca la cel mai apropiat service.

Daca totusi este vorba de ceva mai marunt, cum ar fi o pana si din pacate nu ai roata de rezerva in masina sau nu te descurci singur, cheama un prieten sa te ajute. 

3. Stai in masina

Nu este ok sa te perinzi de colo colo pe langa masini care circula cu 100km/h. Daca ai chemat ajutoare ramai in masina si asteapta-i sa ajunga.

In orice caz, nu parasi masina pe marginea drumului, incearca sa rezolvi problema cu calm si totul va fi bine intr-un final.

Citeste si despre: ce trebuie sa ai mereu in masina

Sursa foto: allstate.com

Articole similare

Acest cod se refera la eroarea circuitului senzorului de presiune a lichidului de transmisie - circuitul D.

Cand trebuie sa inspectezi directia si suspensia masinii? Cand imi dau seama ca este timpul sa inspectez sistemele de directie si suspensie?

Acest cod se refera la eroarea de compatibilitate dintre modulul de control al transmisiei (TCM) si modulul de control al motorului (ECM).

In continuare va vom prezenta 10 sfaturi de care sa tineti cont inainte de a pleca cu masina la un drum lung.