Costul inlocuirii ambreiajului

Ambreiajele sunt similare cu placutele de frana in multe feluri. Sunt fabricate din acelasi tip de material si ambele se uzeaza in cele din urma. Vestea buna este ca, desi o inlocuire a ambreiajului costa mai mult decat o multime de reparatii pe vehicule, nu este nici pe departe atat de scumpa ca inlocuirea unei transmisii automate.

Factorul numarul unu din costul inlocuiri ambreiajului va fi clar manopera. Trebuie sa dai la o parte majoritatea transmisiei pentru a ajunge la ambreiaj. Operatiunile de inlocuire includ inlaturarea arborelui de antrenare, a starterului, a butucului (tractiune fata) si multe alte parti.

 

Am facut un mic studiu de piata si in functie de cat de noua este masina ta, la o astfel de manipera te poti astepta la un pret intra 300-1200 de lei. Mai multi factori influenteaza pretul final. Sa ii examinam.

 

Citeste si despre: care sunt semnele unui ambreiaj care patineaza

 

 

1.Pretul ambreiajului si al volantul in sine - ca regula generala, cu cat masina are mai multi cai putere cu atat ambreiajul si volanta vor fi mai scumpe.

 

2.Costurile manoperei - in functie de unde alegeti sa inlocuiti ambreiajul sau ambreiajul si volanta trebuie sa va asteptati la cotatii diferite de la service la service. Noi va recomandam sa alegeti un service cu review-uri bune, eventual cu care ati mai lucrat si care va ofera garantie la lucrare.

 

3.Cat de greu este sa ajunga la ambreiajul masinii - Daca conduceti o masina cu tractiune spate mecanicului ii va fi mult mai usor sa ajunga la ambreiaj decat in situatia in care masina are doar tractiune fata.

 

 

4.Ai de gand sa-ti faci singur treaba? - Daca este asa, trebuie sa te uiti doar la costul pieselor de schimb ale ambreiajului, care pot fi mai putin de 500 de lei.

 

5.Service de cartier sau service autorizat RAR? Poti alege desigur sa schimbi ambreiajul la un garaj al unei cunostiinte, desi noi recomandam sa il schimbi undeva unde ti se ofera garantie, in cazul in care apar probleme neprevazute sa poti sa stai linistit ca nu ai aruncat banii pe fereastra.

 

Timpul efectiv necesar pentru inlocuirea ambreajului

 

Timpul efectiv necesar pentru inlocuirea ambreiajului este minim, presupunand ca incepeti cu toate piesele necesare pentru a finaliza lucrarea. Un service bun termina operatiunea pana a doua zi ca tu sa nu stai mult fara masina.

 

Citeste si despre: ce cauzeaza defectarea prematura a ambreiajului

 

 

Sursa foto: negosentro.com, davemccannautocare.ie

Lasa un comentariu

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii autentificat(a).

Autentificare

Ai o masina? Spune-ne parerea ta despre ea!

Alte articole recomandate